Zelf granola maken is stiekem heel erg makkelijk. Bekijk hier het filmpje en je leert het binnen 1 minuut!
https://www.youtube.com/watch?v=qe8G67d0Gxs
Men neme:
• 200 gram havervlokken
• 100 gram onbewerkte gehakte noten
• 100 gram zaden en pitten
• 50 gram gedroogd fruit
• 50 gram superfoods
• 3 eetlepels ahornsiroop
• 5 eetlepels smolten kokosolie
Stappen:
- Doe alle ingrediënten in een kom (eventueel kan je het gedroogd fruit ook na het bakken toevoegen)
- Meng alles door elkaar tot een kleverige massa
- Bedek een bakplaat met bakpapier
- Verdeel de granola in een dikke laag over de bakplaat
- Bak de granola in 15 minuten goudbruin en knapperig. Wel even draaien halverwege!
- Laat de granola afkoelen, schud los, voeg eventueel het gedroogde fruit toe en doe in een pot.
Heerlijk ontbijt!
https://www.youtube.com/watch?v=qe8G67d0Gxs
Men neme:
• 200 gram havervlokken
• 100 gram onbewerkte gehakte noten
• 100 gram zaden en pitten
• 50 gram gedroogd fruit
• 50 gram superfoods
• 3 eetlepels ahornsiroop
• 5 eetlepels smolten kokosolie
Stappen:
- Doe alle ingrediënten in een kom (eventueel kan je het gedroogd fruit ook na het bakken toevoegen)
- Meng alles door elkaar tot een kleverige massa
- Bedek een bakplaat met bakpapier
- Verdeel de granola in een dikke laag over de bakplaat
- Bak de granola in 15 minuten goudbruin en knapperig. Wel even draaien halverwege!
- Laat de granola afkoelen, schud los, voeg eventueel het gedroogde fruit toe en doe in een pot.
Heerlijk ontbijt!
Lees ook
Recepten
- 15 September 2025
Hou de zomer vast: 3 vegetarische klassiekers met een verrassende twist
De zon laat zich misschien minder vaak zien en de avonden worden alweer korter, maar dat betekent niet dat de zomer voorbij hoeft te zijn
- Karlijn Swaen
Recepten
- 05 September 2025
Parelcouscous bowl met gestoomde groente en crispy maïs
We zijn altijd op zoek naar nieuwe manieren om gezond én lekker te eten, zonder dat je uren in de keuken hoeft te staan
- Karlijn Swaen
In mijn keuken
- 08 September 2025
Granola test: welke granola is het lekkerst én het gezondst?
Granola is niet meer weg te denken van de ontbijttafel
- Karlijn Swaen
0 Reacties
Een reactie geven
Je e-mailadres wordt niet gepubliceerd. Vereiste velden zijn gemarkeerd met een *.