Recepten
Tijd om na de feestdagen weer eens 'normaal' te doen: tijd voor groenten en makkelijke gerechten waar je niet uren voor in de keuken hoeft te staan. Wij beginnen het nieuwe jaar altijd graag met extra groenten en koken daarom veel recepten waar we blij van worden. Tijd voor voedzame vegetarische gerechten dus! Vandaag: vegetarische huzarensalade met aardappel en avocado!
Ingrediënten
voor 4 personen
20 minuten bereidingstijd
800 g vastkokende aardappels
400 g knolselderij
200 g doperwten
25 g rucola
3 Elstar appels
4 eieren, gekookt
4 bosuitjes
4 augurken
2 avocado’s
4 el volle yoghurt
1 el zonnebloemolie
1 el water
1 el azijn
1 tl mosterd
zout en peper
Bereidingswijze
Op zoek naar meer recepten met aardappels? Kijk voor meer aardappelrecepten op aardappels.nl
Power to the Pieper! Heb jij dit recept gemaakt? Of heb jij een ander favoriet aardappelgerecht? Deel een foto van jouw creatie met ons via Instagram of Facebook. We zijn benieuwd!
Ingrediënten
voor 4 personen
20 minuten bereidingstijd
800 g vastkokende aardappels
400 g knolselderij
200 g doperwten
25 g rucola
3 Elstar appels
4 eieren, gekookt
4 bosuitjes
4 augurken
2 avocado’s
4 el volle yoghurt
1 el zonnebloemolie
1 el water
1 el azijn
1 tl mosterd
zout en peper
Bereidingswijze
- Schil de aardappels en knolselderij en snijd deze in blokjes van 1 x 1 cm. Kook de aardappels samen met de knolselderij in een pan met ruim kokend water in 4 minuten gaar. Giet het water af en laat de aardappel- en knolselderijblokjes afkoelen.
- Zet een steelpan met water op het vuur. Voeg, wanneer het water kookt, de eieren toe aan de pan en kook deze 6 minuten. Haal de eieren uit de pan en schrik de eieren enkele minuten onder koud stromend water. Pel de eieren en snijd ze in stukjes van 1 x 1 cm.
- Schil ondertussen de appels, verwijder de klokhuizen en snijd de appels, op dezelfde manier als de aardappels en de knolselderij, in blokjes. Verwijder de uiteindes van de bosui en snijd zowel het groene als het witte gedeelte van de bosui in dunne plakjes. Snijd de augurken in blokjes. Doe het vruchtvlees van de avocado samen met de volle yoghurt, zonnebloemolie, water, azijn en mosterd in een keukenmachine en mix het geheel tot een gladde saus. Dit is de basis van de huzarensalade die de andere ingrediënten bij elkaar houdt.
- Doe alle ingrediënten in een kom en roer alles goed door elkaar. Proef, en breng op smaak met zout en peper. Verdeel de vegetarische huzarensalade over een platte schaal en garneer met rucola.
Op zoek naar meer recepten met aardappels? Kijk voor meer aardappelrecepten op aardappels.nl
Power to the Pieper! Heb jij dit recept gemaakt? Of heb jij een ander favoriet aardappelgerecht? Deel een foto van jouw creatie met ons via Instagram of Facebook. We zijn benieuwd!
Lees ook

Recepten
- 05 September 2025
Parelcouscous bowl met gestoomde groente en crispy maïs
We zijn altijd op zoek naar nieuwe manieren om gezond én lekker te eten, zonder dat je uren in de keuken hoeft te staan
- Karlijn Swaen

Ontspanning
- 28 August 2025
Zo haal je het meeste uit het laatste zomervakantieweekend
Het einde van de zomervakantie is in zicht
- Karlijn Swaen

Recepten
- 04 September 2025
Italiaans getoast: melanzane op zuurdesem
Heb je zin in een zonnige lunch die je direct meeneemt naar Italië
- Karlijn Swaen
1 Reacties
Het was heel erg lekker, bedankt voor het recept! Misschien is het handig om het nog even na te lezen? De knolselderij wordt gesneden en koelt samen met de aardappelen af. Maar wat gebeurt er in de tussentijd? Hoe lang moet de selderij koken? En wat is de bedoeling van de erwtjes? Het is een kwestie van zelf nadenken, dus het kwam wel goed, maar ik heb wel even gezocht naar wat ik allemaal over het hoofd zag!
11:46 19 januari 2024Hi Hanneke, fijn dat je er uit bent gekomen en goed dat je dit aangeeft. Wij gaan hier naar kijken! :)
11:46 19 januari 2024Je e-mailadres wordt niet gepubliceerd. Vereiste velden zijn gemarkeerd met een *.
Een reactie geven
Je e-mailadres wordt niet gepubliceerd. Vereiste velden zijn gemarkeerd met een *.