Linzen met kaasjeskruid, huh? ‘In het wild geplukt’ had toch alleen maar plantaardige recepten? Dat klopt! Hoewel dit gerecht niet vegan klinkt is die dat wel. Dit heerlijke gerechtje zit boordevol proteïne en lekkers. Lekker voor met dit mooie weer. Ga jij het ook maken?
Ingrediënten
1 kopje rode of groene linzen (groene linzen kun je beter enkele uren voorweken)
1 grote ui (of 2 kleintjes)
1 grote handvol kaasjeskruidbladeren
1 kleine handvol brandnetelbladeren (auw!) of witte-dovenetelbladeren (minder auw)
2 el komijnzaad
2 el wilde-kruidenazijn
1 el zeewiervlokken of kruidenbouillon
zout
Bereidingswijze
1. Snipper de ui en zet hem samen met de linzen onder water.
2. Voeg de komijn en het zeewier toe en laat sudderen met het deksel op de pan tot de linzen helemaal zacht zijn. Als je rode linzen gebruikt, zullen ze uit elkaar vallen en krijg je een meer smeuïg resultaat.
3. Voeg tijdens de laatste 10 minuten de fijngehakte wilde kruiden toe.
4. Breng op smaak met zout en een scheutje azijn.
Heb jij dit recept uit 'In het wild geplukt' zelf gemaakt? Tag ons in een foto op Instagram via @dehippevegetarier of #dehippevegetarier. Of laat het ons weten in een reactie op het blog of Facebook. Wij zijn benieuwd!
In het wild geplukt
Bol.com | Libris
Lieve Galle
€29,95 | Sterck & de Vreese
ISBN 978 90 5615 802 6
Ingrediënten
1 kopje rode of groene linzen (groene linzen kun je beter enkele uren voorweken)
1 grote ui (of 2 kleintjes)
1 grote handvol kaasjeskruidbladeren
1 kleine handvol brandnetelbladeren (auw!) of witte-dovenetelbladeren (minder auw)
2 el komijnzaad
2 el wilde-kruidenazijn
1 el zeewiervlokken of kruidenbouillon
zout
Bereidingswijze
1. Snipper de ui en zet hem samen met de linzen onder water.
2. Voeg de komijn en het zeewier toe en laat sudderen met het deksel op de pan tot de linzen helemaal zacht zijn. Als je rode linzen gebruikt, zullen ze uit elkaar vallen en krijg je een meer smeuïg resultaat.
3. Voeg tijdens de laatste 10 minuten de fijngehakte wilde kruiden toe.
4. Breng op smaak met zout en een scheutje azijn.
Heb jij dit recept uit 'In het wild geplukt' zelf gemaakt? Tag ons in een foto op Instagram via @dehippevegetarier of #dehippevegetarier. Of laat het ons weten in een reactie op het blog of Facebook. Wij zijn benieuwd!
In het wild geplukt
Bol.com | Libris
Lieve Galle
€29,95 | Sterck & de Vreese
ISBN 978 90 5615 802 6
Lees ook

Ontspanning
- 28 August 2025
Zo haal je het meeste uit het laatste zomervakantieweekend
Het einde van de zomervakantie is in zicht
- Karlijn Swaen

Recepten
- 05 September 2025
Parelcouscous bowl met gestoomde groente en crispy maïs
We zijn altijd op zoek naar nieuwe manieren om gezond én lekker te eten, zonder dat je uren in de keuken hoeft te staan
- Karlijn Swaen

In mijn keuken
- 08 September 2025
Granola test: welke granola is het lekkerst én het gezondst?
Granola is niet meer weg te denken van de ontbijttafel
- Karlijn Swaen
0 Reacties
Een reactie geven
Je e-mailadres wordt niet gepubliceerd. Vereiste velden zijn gemarkeerd met een *.