Indiase curry met zoete aardappel en romanesco
Lauren Kreijger

Indiase curry met zoete aardappel en romanesco

woensdag 21 augustus 2019
Naar recept
Hoofgerecht
India

Wil je graag lekker, vegetarisch, gezond én duurzaam eten? En wil je er niet te veel tijd aan kwijt zijn? Dan is De Krat ideaal! De maaltijdbox van de Krat bezorgt duurzaam eten bij jou thuis, met makkelijke en vegetarische recepten erbij geleverd. Zo ben je niet te veel tijd kwijt aan bedenken wat je gaat eten en boodschappen doen. Wij mogen de recepten van De Krat de komende weken delen, dus probeer ze nu zelf! Vandaag delen we het recept voor Indiase curry met zoete aardappel, romanesco en zoete aardappel!

Ingrediënten

10 minuten voorbereiden
25 minuten koken

Voor

4

personen

Ingrediënten

voor de specerijenmix

Bereidingswijze

Stap 1

Snipper de rode ui en fruit zachtjes aan in wat olie.

Stap 2

Doe de specerijen in een vijzel en stamp de zaadjes een beetje kapot. Voeg bij de ui en laat het vuur laag, het mag niet aanbranden.

Stap 3

Zet de waterkoker aan. Schil de zoete aardappel en snijd in kleine blokjes. Spoel de linzen af in een vergiet. Hak de knoflook fijn.

Stap 4

Voeg als de ui echt goed glazig is de tomatenpuree en knoflook toe. Bak even zachtjes (!) mee zodat het zuur wat van de tomatenpuree gaat.

Stap 5

Voeg de zoete aardappel, linzen, het kokend water, bouillonblokje en zout toe. Breng aan de kook en laat afgedekt zachtjes pruttelen.

Stap 6

Breek de romanesco bloemkool in zo klein mogelijke roosjes (snijd zo nodig de grotere in kwarten) en snijd wat overblijft aan steel in kleine stukjes. Voeg bij de curry en dek de pan goed af zodat het gaar kan stoven (het zal niet helemaal onder water staan).

Stap 7

Dop de sperziebonen, halveer en voeg bij de curry. Laat de curry vanaf dat de bloemkool erbij zit ca. 15-20 minuten pruttelen, tot bloemkool en boontjes gegaard zijn naar je smaak.

Stap 8

Warm intussen één Libanese flatbread per persoon op in een droge koekenpan en was de koriander. Bestrooi de curry met lekker veel koriander en doop het Libanese flatbread erin.

Heb jij dit recept gemaakt?

 Verras ons dan met jouw creatie in een reactie op de website of een foto op Facebook of Instagram. We zijn benieuwd!  

Lees ook

Parelcouscous bowl met gestoomde groente en crispy maïs
  • 05 September 2025

Parelcouscous bowl met gestoomde groente en crispy maïs

We zijn altijd op zoek naar nieuwe manieren om gezond én lekker te eten, zonder dat je uren in de keuken hoeft te staan

  • Karlijn Swaen
Recept bekijken
Zo haal je het meeste uit het laatste zomervakantieweekend
  • 28 August 2025

Zo haal je het meeste uit het laatste zomervakantieweekend

Het einde van de zomervakantie is in zicht

  • Karlijn Swaen
Artikel bekijken
Italiaans getoast: melanzane op zuurdesem
  • 04 September 2025

Italiaans getoast: melanzane op zuurdesem

Heb je zin in een zonnige lunch die je direct meeneemt naar Italië

  • Karlijn Swaen
Recept bekijken

1 Reacties

Lees je titel van je recept nogmaals: Indiase curry met zoete aardappel, romanesco en zoete aardappel

11:49 19 januari 2024

Hoi Corine, jemig wat stom! Ik weet niet hoe we dat gemist kunnen hebben Bij deze is het aangepast, dankjewel!

11:49 19 januari 2024

Een reactie geven

Je e-mailadres wordt niet gepubliceerd. Vereiste velden zijn gemarkeerd met een *.