Dat de Indiase keuken heel lekker en exotisch smaakt, weten wij maar al te goed. Gelukkig heeft Indian Cooking Classes ons laten zien dat iedereen Indiase gerechten kan koken! Door middel van een kookcursus word je welkom geheten in de rijke Indiase keuken. Vandaag: shahi paneer!
Ingrediënten
voor 4 personen
400 g Indiase kaas (paneer)
1 el komijnzaad
10 cashewnoten, fijngehakt
10-15 rozijnen, fijngehakt
4 cm gember, geschild en geraspt
8 el tomatenpuree
2 el tomatenketchup
2 el gemalen koriander
1 tl garam masala
1 tl gemalen zwarte peper
2 tl zout
125 ml water
125 ml kookroom
1 el suiker
zonnebloemolie
Evt. 2 el gedroogde fenegriekblaadjes
Bereidingswijze
Smakelijk!
S & M Indian Cuisine kookcursus
Leer zelf een aantal verrukkelijke Indiase gerechten te bereiden, speciaal uitgekozen door de chef Meenu Gupta. De recepten die in de kookcursus aan bod komen, zijn niet moeilijk om te maken. Ideaal dus voor thuis! Niet alleen voor de beginner, maar ook voor de gevorderde kok zijn er mogelijkheden. Je kunt je namelijk opgeven voor het beginnersniveau of gevorderdenniveau, waar de moeilijkheidsgraad van de gerechten is afgestemd op het gekozen niveau. In beide cursussen wordt er een variatie aan verschillende Indiase gerechten bereid, waaronder Indiase drank, salade, snacks & voorgerechten, dips & chutneys, hoofdgerechten, Indiaas brood en Indiase nagerechten. Benieuwd geworden naar de Indiase kookcursus? Bekijk hier het programma en de prijslijst.
S & M Indian Cuisine – Hoorn – Alkmaar – Amsterdam – www.indiasekookcursus.nl
Heb jij dit recept gemaakt? Verras ons dan met een foto van jouw creatie via Facebook, Instagram of Twitter! We zijn ontzettend benieuwd!
Ingrediënten
voor 4 personen
400 g Indiase kaas (paneer)
1 el komijnzaad
10 cashewnoten, fijngehakt
10-15 rozijnen, fijngehakt
4 cm gember, geschild en geraspt
8 el tomatenpuree
2 el tomatenketchup
2 el gemalen koriander
1 tl garam masala
1 tl gemalen zwarte peper
2 tl zout
125 ml water
125 ml kookroom
1 el suiker
zonnebloemolie
Evt. 2 el gedroogde fenegriekblaadjes
Bereidingswijze
- Was de paneer en droog deze op keukenpapier. Snijd de paneer in rechthoekige plakjes.
- Verhit zonnebloemolie op hoog vuur in een wokpan. Voeg de komijnzaadjes toe en bak deze 2 minuten tot deze beginnen te springen in de pan. Voeg de gehakte cashewnoten, rozijnen en gember toe en bak 1 minuut mee. Verlaag de warmtebron naar middelhoog en voeg de tomatenpuree, tomatenketchup, gemalen koriander, garam masala, zwarte peper, zout en water toe aan het mengsel. Dek de pan af met een deksel en laat het geheel 5 minuten pruttelen.
- Voeg de paneer toe en bak deze 8 minuten mee terwijl je regelmatig alles voorzichtig door elkaar roert. Dek de pan af met een deksel.
- Voeg de kookroom, suiker en eventueel de verpulverde fenegriekblaadjes toe. Dek de pan af met de deksel en laat het mengsel nog 7 minuten op lage temperatuur garen. Serveer vervolgens de shashi paneer in diepe borden.
Smakelijk!
S & M Indian Cuisine kookcursus
Leer zelf een aantal verrukkelijke Indiase gerechten te bereiden, speciaal uitgekozen door de chef Meenu Gupta. De recepten die in de kookcursus aan bod komen, zijn niet moeilijk om te maken. Ideaal dus voor thuis! Niet alleen voor de beginner, maar ook voor de gevorderde kok zijn er mogelijkheden. Je kunt je namelijk opgeven voor het beginnersniveau of gevorderdenniveau, waar de moeilijkheidsgraad van de gerechten is afgestemd op het gekozen niveau. In beide cursussen wordt er een variatie aan verschillende Indiase gerechten bereid, waaronder Indiase drank, salade, snacks & voorgerechten, dips & chutneys, hoofdgerechten, Indiaas brood en Indiase nagerechten. Benieuwd geworden naar de Indiase kookcursus? Bekijk hier het programma en de prijslijst.
S & M Indian Cuisine – Hoorn – Alkmaar – Amsterdam – www.indiasekookcursus.nl
Heb jij dit recept gemaakt? Verras ons dan met een foto van jouw creatie via Facebook, Instagram of Twitter! We zijn ontzettend benieuwd!
Lees ook

Ontspanning
- 28 August 2025
Zo haal je het meeste uit het laatste zomervakantieweekend
Het einde van de zomervakantie is in zicht
- Karlijn Swaen

Recepten
- 05 September 2025
Parelcouscous bowl met gestoomde groente en crispy maïs
We zijn altijd op zoek naar nieuwe manieren om gezond én lekker te eten, zonder dat je uren in de keuken hoeft te staan
- Karlijn Swaen

In mijn keuken
- 08 September 2025
Granola test: welke granola is het lekkerst én het gezondst?
Granola is niet meer weg te denken van de ontbijttafel
- Karlijn Swaen
0 Reacties
Een reactie geven
Je e-mailadres wordt niet gepubliceerd. Vereiste velden zijn gemarkeerd met een *.