Indonesische keuken: gebakken aubergine met chilisaus
Lieske van der Waals

Indonesische keuken: gebakken aubergine met chilisaus

donderdag 27 september 2018

Vandaag delen wij het recept voor belado terong: gebakken aubergine met een flinke hoeveelheid chilisaus. De komende tijd behandelen we op De Hippe Vegetariër verschillende wereldkeukens. Hiervoor gebruiken we de inspiratie uit onze favoriete restaurants gericht op een specifieke keuken. Op basis hiervan schetsen we wat die wereldkeuken precies inhoudt en delen we de lekkerste recepten! Nu is de Indonesische keuken aan de beurt, hiervoor deden wij inspiratie op bij Mama Makan. Wij delen de lekkerste vegetarische recepten voor op de Indische rijsttafel! Vandaag: gebakken aubergine met chilisaus! Wat heb je nodig? Voor 4 personen (als bijgerecht) 250 g aubergine 50 g bloem 5 sjallotten 5 rode chilipepers 2 theelepels suiker 2 grote tomaten 2 theelepels zonnebloemolie zout Optioneel: bosui Hoe maak je gebakken aubergine met chilisaus? 



  1. Snij de aubergine in de lengte in 4 parten. Bedek de aubergine parten met bloem en frituur deze in hete olie.

  2. Snijd de chili in de lengte doormidden en verwijder de zaadlijsten.

  3. Snijd de tomaat in blokjes en de sjalot en chili in reepjes.

  4. Bak de chili en de sjalot in de zonnebloemolie totdat deze beginnen te geuren. Voeg de blokjes tomaat toe.

  5. Voeg suiker en zout toe en bak enkele minuten, tot de sjalot bruin begint te worden. Voeg tot slot de aubergine toe.

  6. Serveer de aubergine direct. Garneer eventueel met gesneden bosui.


Smakelijk! Mama Makan - Spinozastraat 61, 1018 HJ Amsterdam - www.mamamakan.com 

Ben jij bij Mama Makan geweest?

Laat ons weten wat je ervan vond in een reactie op de website, Facebook of Instagram. We zijn benieuwd!

Op zoek naar meer Indonesische recepten? Neem dan eens hier een kijkje!

Lees ook

Zo haal je het meeste uit het laatste zomervakantieweekend
  • 28 August 2025

Zo haal je het meeste uit het laatste zomervakantieweekend

Het einde van de zomervakantie is in zicht

  • Karlijn Swaen
Artikel bekijken
Parelcouscous bowl met gestoomde groente en crispy maïs
  • 05 September 2025

Parelcouscous bowl met gestoomde groente en crispy maïs

We zijn altijd op zoek naar nieuwe manieren om gezond én lekker te eten, zonder dat je uren in de keuken hoeft te staan

  • Karlijn Swaen
Recept bekijken
Granola test: welke granola is het lekkerst én het gezondst?
  • 08 September 2025

Granola test: welke granola is het lekkerst én het gezondst?

Granola is niet meer weg te denken van de ontbijttafel

  • Karlijn Swaen
Artikel bekijken

0 Reacties

Een reactie geven

Je e-mailadres wordt niet gepubliceerd. Vereiste velden zijn gemarkeerd met een *.