Indonesische keuken: gebakken tofu
Lieske van der Waals

Indonesische keuken: gebakken tofu

maandag 21 april 2025
Naar recept
Op zoek naar een heerlijk gerecht voor bij een Indische rijsttafel? Dan is Tahu Kalas een echte aanrader! Dit gerecht bestaat uit knapperig gebakken tofu in een romige, kruidige saus boordevol smaak. De combinatie van kokosmelk, specerijen en een vleugje citrus zorgt voor een perfecte balans tussen hartig, romig en fris. Serveer het met geurige rijst en andere Indische gerechten voor een complete maaltijd. Makkelijk om te maken en gegarandeerd een succes aan tafel. Probeer het zelf en geniet van deze heerlijke tofu in smaakvolle saus!

Ingrediënten

Voor

4

personen

Wat heb je nodig?

Hoe maak je deze gebakken tofu?

Stap 1

Laat de tofu uitlekken en snijd deze vervolgens in blokjes. Verhit olie in de pan en bak hierin de kruidenpasta en verhit deze totdat je de kruiden goed ruikt.

Stap 2

Voeg de salam- en kaffirblaadjes, citroengras en rode chilipeper toe. Fruit deze 2 minuten mee in het mengsel.

Stap 3

Voeg de bleekselderij en prei toe en fruit 1 minuut. Voeg de bouillon toe, draai het vuur zachter en kook deze 1 minuut mee voordat je de kokosmelk toevoegt.

Stap 4

Voeg de tofublokjes en zout en peper naar smaak toe. Zet het vuur uit.

Stap 5

Garneer met limoensap en serveer direct!

Heb jij dit recept geprobeerd?

Of wil je meer informatie en inspiratie voor het koken met tofu? Neem dan hier een kijkje! 

Op zoek naar meer Indonesische recepten? Neem dan eens hier een kijkje!

Lees ook

Hou de zomer vast: 3 vegetarische klassiekers met een verrassende twist
  • 15 September 2025

Hou de zomer vast: 3 vegetarische klassiekers met een verrassende twist

De zon laat zich misschien minder vaak zien en de avonden worden alweer korter, maar dat betekent niet dat de zomer voorbij hoeft te zijn

  • Karlijn Swaen
Recept bekijken
Parelcouscous bowl met gestoomde groente en crispy maïs
  • 05 September 2025

Parelcouscous bowl met gestoomde groente en crispy maïs

We zijn altijd op zoek naar nieuwe manieren om gezond én lekker te eten, zonder dat je uren in de keuken hoeft te staan

  • Karlijn Swaen
Recept bekijken
Granola test: welke granola is het lekkerst én het gezondst?
  • 08 September 2025

Granola test: welke granola is het lekkerst én het gezondst?

Granola is niet meer weg te denken van de ontbijttafel

  • Karlijn Swaen
Artikel bekijken

0 Reacties

Een reactie geven

Je e-mailadres wordt niet gepubliceerd. Vereiste velden zijn gemarkeerd met een *.