Vandaag delen wij het recept voor Rujak Buah: fruitsalade met zoet-spicy dressing. De komende tijd behandelen we op De Hippe Vegetariër verschillende wereldkeukens. Hiervoor gebruiken we de komende tijd onze favoriete restaurants gericht op een specifieke keuken. Op basis hiervan schetsen we wat die wereldkeuken precies inhoudt en delen we de lekkerste recepten! Nu is de Indonesische keuken aan de beurt, hiervoor deden wij inspiratie op bij Mama Makan. Wij delen de lekkerste vegetarische recepten voor op de Indische rijsttafel! Wat heb je nodig? Voor 4 personen 40 g ananas, in 3 partjes 40 g komkommer, in plakken 40 g mango, in 3 partjes 40 g drakenfruit, in 3 partjes 25 g papaya, geschild en in partjes 25 g pomelo, in partjes 150 pinda's, geschild en gebakken Voor de dressing: 2 eetlepels rode chili, zaadlijsten verwijderd en gesneden 1 theelepel tamarinde pasta 1/2 theelepel zout 100 g bruine suiker 2 eetlepels tamarinde sap 100 g ananas, in blokjes Hoe maak je deze pittige fruitsalade?
- Meng alle dressingingrediënten in een vijzel of keukenmachine tot een gladde saus.
- Plaats de stukken fruit in aparte bakjes of op een serveerschaal
- Giet de saus over het fruit en garneer tot slot met de pinda's
Smakelijk! Mama Makan - Spinozastraat 61, 1018 HJ Amsterdam - www.mamamakan.com
Ben jij bij Mama Makan geweest?
Laat ons weten wat je ervan vond in een reactie op de website, Facebook, Twitter of Instagram. We zijn benieuwd!
Op zoek naar meer Indonesische recepten? Neem dan eens hier een kijkje!
Lees ook

- 28 August 2025
Zo haal je het meeste uit het laatste zomervakantieweekend
Het einde van de zomervakantie is in zicht
- Karlijn Swaen

- 05 September 2025
Parelcouscous bowl met gestoomde groente en crispy maïs
We zijn altijd op zoek naar nieuwe manieren om gezond én lekker te eten, zonder dat je uren in de keuken hoeft te staan
- Karlijn Swaen

- 08 September 2025
Granola test: welke granola is het lekkerst én het gezondst?
Granola is niet meer weg te denken van de ontbijttafel
- Karlijn Swaen
0 Reacties
Een reactie geven
Je e-mailadres wordt niet gepubliceerd. Vereiste velden zijn gemarkeerd met een *.