Vandaag delen wij het recept voor vegetarische tahu ponorogo: de vega variant van een van de meest populaire Indonesische streetfood gerechten. De komende tijd behandelen we op De Hippe Vegetariër verschillende wereldkeukens. Hiervoor gebruiken we inspiratie van onze favoriete restaurants gericht op een specifieke keuken. Op basis hiervan schetsen we wat die wereldkeuken precies inhoudt en delen we de lekkerste recepten! Nu is de Indonesische keuken aan de beurt, hiervoor deden wij inspiratie op bij Mama Makan. Wij delen de lekkerste vegetarische recepten voor op de Indische rijsttafel!
Ingrediënten
Voor
personen
Wat heb je nodig?
voor de marinade
Hoe maak je deze vegetarische sate tahu ponorogo?
Stap 1
Maak een pasta van de marinade-ingrediënten.
Stap 2
Kruimel de tofu met je handen en mix deze samen met de marinade en het ei.
Stap 3
Vorm met je handen kleine balletjes van ongeveer 25 gram per stuk.
Stap 4
Bak de balletjes totdat deze ongeveer voor de helft gaar zijn. Laat deze afkoelen.
Stap 5
Spies de balletjes op een satéprikker en gril deze op de barbecue of in de oven tot ze mooi bruin van kleur zijn. Eet smakelijk!
Eet smakelijk! Mama Makan - Spinozastraat 61, 1018 HJ Amsterdam - www.mamamakan.com
Ben jij bij Mama Makan geweest?
Laat ons weten wat je ervan vond in een reactie op de website, Facebook of Instagram. We zijn benieuwd!
Op zoek naar meer Indonesische recepten? Neem dan eens hier een kijkje!
Lees ook

- 05 September 2025
Parelcouscous bowl met gestoomde groente en crispy maïs
We zijn altijd op zoek naar nieuwe manieren om gezond én lekker te eten, zonder dat je uren in de keuken hoeft te staan
- Karlijn Swaen

- 28 August 2025
Zo haal je het meeste uit het laatste zomervakantieweekend
Het einde van de zomervakantie is in zicht
- Karlijn Swaen

- 04 September 2025
Italiaans getoast: melanzane op zuurdesem
Heb je zin in een zonnige lunch die je direct meeneemt naar Italië
- Karlijn Swaen
3 Reacties
Aii. Bij mij viel het geheel volledig uit elkaar. Niet echt een succes bij mij dus..
11:58 19 januari 2024Je e-mailadres wordt niet gepubliceerd. Vereiste velden zijn gemarkeerd met een *.
Hoi. Hoe je de ballerjes moet bakken is een beetje onduidelijk uitgelegd. Bak je met weinig of veel olie? Gewoon in een koekenpan?
11:58 19 januari 2024Beste Dave, Bedankt voor je vraag! Je kan de balletjes een normale hoeveelheid olie gebruiken, een flinke scheut zonnebloem of olijfolie zou voldoende moeten zijn. Een koekenpan met een anti-aanbaklaag is het beste! :-)
11:58 19 januari 2024Je e-mailadres wordt niet gepubliceerd. Vereiste velden zijn gemarkeerd met een *.
Ik ga vandaag deze saté maken. Wat doe ik met dat ei?
11:58 19 januari 2024Hi Iris, het ei voeg je toe aan het tofu-marinade mengsel. Hiervan vorm je de balletjes. Laat je weten hoe de saté is geworden? Ik ben erg benieuwd :-)
11:58 19 januari 2024Je e-mailadres wordt niet gepubliceerd. Vereiste velden zijn gemarkeerd met een *.
Een reactie geven
Je e-mailadres wordt niet gepubliceerd. Vereiste velden zijn gemarkeerd met een *.