Italiaanse keuken: Spaghetti Aglio Olio e Peperoncino
Isabel Boerdam

Italiaanse keuken: Spaghetti Aglio Olio e Peperoncino

dinsdag 18 augustus 2015
Omdat ik wil laten zien dat vegetarische keuken oneindig veel mogelijkheden bied, besteed ik de komende weken speciale aandacht aan wereldgerechten. Diverse gerechten afkomstig uit bijzondere, internationale keukens waar vegetarisch eten een speciale plek in neemt. Deze week aandacht voor de pure en verse Italiaanse keuken met het recept voor vegetarische Spagetti Aglio Olio e Peperoncino.

Aglio Olio e Peperoncino
Spaghetti Aglio Olio e Peperoncino is oorspronkelijk afkomstig uit Napoli en werd vroeger alleen gegeten door de aller armste mensen. Dit vegetarisch pastagerecht bestaat uit slechts enkele goedkope ingrediënten. De bereiding is met deze kleine hoeveelheid ingrediënten super eenvoudig, maar zoals bij veel Italiaanse gerechten komen alle smaken perfect tot hun recht. Wees vooral niet te zuinig met het zeezout, maar ook niet met de peterselie, want deze neutraliseert de geur van de knoflook.

Ingrediënten  • 300 tot 350 gram spaghetti

  • Olijfolie

  • 1 teen knoflook

  • 1 Spaanse peper

  • Een bosje peterselie

  • ZeezoutBereidingswijze
Zet een pan water op het vuur en als het water kookt, doe je een flinke eetlepel zeezout in het water en daarna de spaghetti. Een flinke eetlepel zeezout is echt nodig om de pasta hoger op smaak te krijgen en om de smaak van de knoflook te versterken. Kook de spaghetti ‘al dente’, dit betekent dat deze nog een lekkere bite heeft. Terwijl de spaghetti op het vuur staat, zet je een koekenpan op het vuur. Bedek de bodem van de koekenpan met olijfolie en doe de knoflook in grove stukken in de pan samen met de fijn gesneden Spaanse peper. Verwarm de olijfolie maar zorg ervoor dat deze niet te heet wordt. Zodra de olijfolie een klein beetje begint te pruttelen, draai je het vuur op zacht. Gedurende de kooktijd van de spaghetti, krijgt de olijfolie hierdoor een lekkere knoflook smaak. Hou de knoflook goed in de gaten, want als deze bruin wordt, krijgt de knoflook een nare bittere smaak en dat is niet lekker. Als de spaghetti klaar is, giet je deze af en doe je de pasta terug in de pan. Haal de knoflook uit de olie. Roer de olijfolie met de Spaanse peper toe door de spaghetti en later ook de fijn gesneden peterselie. Buon appetito!

Artikel geschreven in samenwerking met AllesOverItaliaansEten.nl

AllesOverItaliaansEten.nl
AllesOverItaliaansEten.nl is een recepten website met louter echte authentieke Italiaanse recepten. Naast Italiaanse recepten vind je ook veel informatie over alle Italiaanse wijnstreken en de belangrijkste wijnen per regio. Verder worden ook typische Italiaans producten omschreven zoals olijfolie, balsamico en truffel. Op een Italiaanse recepten website mag dit natuurlijk niet ontbreken.

1 Reacties

Dit heb ik laatst ook gemaakt, erg simpel maar o zo lekker.

12:17 19 januari 2024

Een reactie geven

Je e-mailadres wordt niet gepubliceerd. Vereiste velden zijn gemarkeerd met een *.