We kunnen zelf natuurlijk heerlijk koken, maar we worden ook graag geïnspireerd door onze lezers! Vanaf nu delen we daarom regelmatig een recept van jullie. Dit is het lievelingsrecept van Nina, een vegetariër die graag experimenteert in de keuken door verschillende ingrediënten bij elkaar te gooien die zij in huis heeft. Zo kwam ze op het recept voor deze sobanoedels met zeewier en aubergine.
Wat heb je nodig voor 2 borden sobanoedels?
Voor de noedels:
Voor de dressing:
Hoe maak je de sobanoedels?
Maak de sobanoedels volgens de aanwijzing op de verpakking. Snijd de aubergine in blokjes en bak tot ze zacht zijn, Kook de edamameboontjes 3-4 minuten. Snijd de komkommer in kleine blokjes. Schaaf de avocado met een dunschiller. Laat de wakame wellen in warm water. Doe alle ingrediënten samen in een kom. Maak de dressing door de rijstazijn, uitgeperste limoen, sojasaus en wasabi te mixen en giet over de
noedels. Rooster het sesamzaad, snijd de gekonfijte gember in kleine stukjes en breek het norivel in kleine
stukjes. Garneer de noedels hiermee. Eet smakelijk!
Wil je zelf ook een recept met ons delen? Vul dan dit formulier in en wie weet staat jouw recept binnenkort in deze rubriek!
Wat heb je nodig voor 2 borden sobanoedels?
Voor de noedels:
- 150 gram sobanoedels
- 1 aubergine
- 200 gram soja edamameboontjes
- handje gedroogde wakame
- 1 norivel
- 1 avocado (niet te rijp)
- halve komkommer
- paar blokjes gekonfijte gember
- eetlepel sesamzaad
Voor de dressing:
- 4 eetlepels rijstazijn
- 1 limoentje
- 2 eetlepels sojasaus
- 1 theelepel wasabi
Hoe maak je de sobanoedels?
Maak de sobanoedels volgens de aanwijzing op de verpakking. Snijd de aubergine in blokjes en bak tot ze zacht zijn, Kook de edamameboontjes 3-4 minuten. Snijd de komkommer in kleine blokjes. Schaaf de avocado met een dunschiller. Laat de wakame wellen in warm water. Doe alle ingrediënten samen in een kom. Maak de dressing door de rijstazijn, uitgeperste limoen, sojasaus en wasabi te mixen en giet over de
noedels. Rooster het sesamzaad, snijd de gekonfijte gember in kleine stukjes en breek het norivel in kleine
stukjes. Garneer de noedels hiermee. Eet smakelijk!
Wil je zelf ook een recept met ons delen? Vul dan dit formulier in en wie weet staat jouw recept binnenkort in deze rubriek!
Lees ook

Recepten
- 05 September 2025
Parelcouscous bowl met gestoomde groente en crispy maïs
We zijn altijd op zoek naar nieuwe manieren om gezond én lekker te eten, zonder dat je uren in de keuken hoeft te staan
- Karlijn Swaen

Ontspanning
- 28 August 2025
Zo haal je het meeste uit het laatste zomervakantieweekend
Het einde van de zomervakantie is in zicht
- Karlijn Swaen

Recepten
- 04 September 2025
Italiaans getoast: melanzane op zuurdesem
Heb je zin in een zonnige lunch die je direct meeneemt naar Italië
- Karlijn Swaen
0 Reacties
Een reactie geven
Je e-mailadres wordt niet gepubliceerd. Vereiste velden zijn gemarkeerd met een *.