The Curry Guy Easy van Dan Toombs staat vol met meer dan 100 eenvoudige curry's en bijgerechten uit de Indiase keuken. Van tandoori-maaltijden tot curry's en bijgerechten. Vandaag delen wij het recept van een eenvoudig Indiaas bijgerecht genaamd Channa! Channa is een gerecht met kikkererwten in een lekker sausje. Dit wordt vaak op Hindoestaanse verjaardagen en bruiloften geserveerd als snack. Probeer het nu zelf!
Ingrediënten
voor 4 personen
4 el koolzaadolie
2 el knoflook-gemberpasta
250 g gedroogde kikkererwten, een nacht geweekt in water, daarna uitgelekt (of kies voor kikkererwten uit blik)
1⁄2 tl zuiveringszout
1 volle el komijnzaad
1⁄2 tl ajowanzaad (o.a. toko)
1⁄2 tl chilipoeder
1 ui, fijngesneden
zout
groene chilipeper en koriander, fijngehakt, om erbij te serveren
Bereidingswijze
1. Verhit 1 eetlepel van de koolzaadolie in een grote pan op middelhoog vuur. Roer de knoflook-gemberpasta door de hete olie en bak ongeveer 1 minuut.
2. Voeg nu de geweekte kikkererwten en het zuiveringszout toe en bedek met water. Laat ongeveer 70 minuten zachtjes koken en voeg indien nodig wat water toe, tot de kikkererwten gaar zijn. Dit is een vrij dikke curry, dus pas op met water toevoegen wanneer de kikkererwten bijna gaar zijn.
3. Verhit de rest van de olie in een andere koekenpan op middelhoog vuur en bak het komijnzaad en het ajowanzaad ongeveer 40 seconden in de olie. Voeg het chilipoeder en de fijngesneden ui toe en bak tot de ui lichtbruin en zacht is. Voeg toe aan de kikkererwten en roer goed door.
4. Breng op smaak met zout en serveer met gehakte chilipepers en koriander, die aan tafel naar smaak kunnen worden toegevoegd.
Heb jij dit recept of een ander recept uit The Curry Guy Easy gemaakt? Wat vond je er van? Laat het ons weten in een bericht via de website, Instagram of Facebook. We zijn benieuwd!
The Curry Guy Easy
Auteur: Dan Toombs
Uitgever: Cook Good B.V
Prijs: €15,99
ISBN: 9781787131286
Ingrediënten
voor 4 personen
4 el koolzaadolie
2 el knoflook-gemberpasta
250 g gedroogde kikkererwten, een nacht geweekt in water, daarna uitgelekt (of kies voor kikkererwten uit blik)
1⁄2 tl zuiveringszout
1 volle el komijnzaad
1⁄2 tl ajowanzaad (o.a. toko)
1⁄2 tl chilipoeder
1 ui, fijngesneden
zout
groene chilipeper en koriander, fijngehakt, om erbij te serveren
Bereidingswijze
1. Verhit 1 eetlepel van de koolzaadolie in een grote pan op middelhoog vuur. Roer de knoflook-gemberpasta door de hete olie en bak ongeveer 1 minuut.
2. Voeg nu de geweekte kikkererwten en het zuiveringszout toe en bedek met water. Laat ongeveer 70 minuten zachtjes koken en voeg indien nodig wat water toe, tot de kikkererwten gaar zijn. Dit is een vrij dikke curry, dus pas op met water toevoegen wanneer de kikkererwten bijna gaar zijn.
3. Verhit de rest van de olie in een andere koekenpan op middelhoog vuur en bak het komijnzaad en het ajowanzaad ongeveer 40 seconden in de olie. Voeg het chilipoeder en de fijngesneden ui toe en bak tot de ui lichtbruin en zacht is. Voeg toe aan de kikkererwten en roer goed door.
4. Breng op smaak met zout en serveer met gehakte chilipepers en koriander, die aan tafel naar smaak kunnen worden toegevoegd.
Heb jij dit recept of een ander recept uit The Curry Guy Easy gemaakt? Wat vond je er van? Laat het ons weten in een bericht via de website, Instagram of Facebook. We zijn benieuwd!
The Curry Guy Easy
Auteur: Dan Toombs
Uitgever: Cook Good B.V
Prijs: €15,99
ISBN: 9781787131286
Lees ook

Recepten
- 05 September 2025
Parelcouscous bowl met gestoomde groente en crispy maïs
We zijn altijd op zoek naar nieuwe manieren om gezond én lekker te eten, zonder dat je uren in de keuken hoeft te staan
- Karlijn Swaen

Ontspanning
- 28 August 2025
Zo haal je het meeste uit het laatste zomervakantieweekend
Het einde van de zomervakantie is in zicht
- Karlijn Swaen

Recepten
- 04 September 2025
Italiaans getoast: melanzane op zuurdesem
Heb je zin in een zonnige lunch die je direct meeneemt naar Italië
- Karlijn Swaen
0 Reacties
Een reactie geven
Je e-mailadres wordt niet gepubliceerd. Vereiste velden zijn gemarkeerd met een *.