Recepten
Vandaag delen we een ontbijtrecept uit onze nieuwe vegetarische koolhydraatarme recepten reeks! Wil je graag wat minderen in koolhydraten? Dat kan soms als een uitdaging voelen, maar dat hoeft absoluut niet! Met wat inspiratie en een beetje hulp kom je een heel eind. Geniet van dit heerlijke ontbijtje!
Ingrediënten
Voor 8 porties
300 g kokosyoghurt
200 g walnoten
100 g pompoenpitten
90 g amandelen
80 g aardbeien of frambozen
50 g cacaonibs
65 g kokosflakes
3 el neutrale olie
1 tl speculaaskruiden
1 tl kaneel
Bereidingswijze
Welke vegetarische koolhydraatarme recepten maak jij graag of heb jij al geprobeerd? Laat het ons weten in een reactie, via Instagram of op Facebook. Wij zijn benieuwd!
Ingrediënten
Voor 8 porties
300 g kokosyoghurt
200 g walnoten
100 g pompoenpitten
90 g amandelen
80 g aardbeien of frambozen
50 g cacaonibs
65 g kokosflakes
3 el neutrale olie
1 tl speculaaskruiden
1 tl kaneel
Bereidingswijze
- Verwarm de oven voor op 195 °C en leg op een bakplaat een bakpapiertje klaar.
- Meng de ingrediënten voor de granola goed door elkaar in een ruime kom. Dit zijn alle ingrediënten behalve de kokosyoghurt, de aardbeien of frambozen en de cacaonibs. Zorg ervoor dat de noten goed bedekt zijn met de zonnebloemolie.
- Verspreid de mix over het bakpapier en zet de bakplaat circa 12 minuten in de oven. Schep na 6 minuten de granola even om met een spatel en check tussentijds of de granola al goudbruin wordt om verbranden te voorkomen.
- Zet na 12 minuten de oven uit en neem de bakplaat uit de oven. Laat de granola nog een kwartiertje afkoelen en voeg dan de cacaonibs toe.
- Schep een portie granola in een bakje en schep wat kokosyoghurt en rood fruit zoals aardbeien of frambozen erbij.
- Bewaar de overige porties granola in een leuke pot voor latere ontbijtjes!
Welke vegetarische koolhydraatarme recepten maak jij graag of heb jij al geprobeerd? Laat het ons weten in een reactie, via Instagram of op Facebook. Wij zijn benieuwd!
Lees ook

Recepten
- 05 September 2025
Parelcouscous bowl met gestoomde groente en crispy maïs
We zijn altijd op zoek naar nieuwe manieren om gezond én lekker te eten, zonder dat je uren in de keuken hoeft te staan
- Karlijn Swaen

Ontspanning
- 28 August 2025
Zo haal je het meeste uit het laatste zomervakantieweekend
Het einde van de zomervakantie is in zicht
- Karlijn Swaen

Recepten
- 04 September 2025
Italiaans getoast: melanzane op zuurdesem
Heb je zin in een zonnige lunch die je direct meeneemt naar Italië
- Karlijn Swaen
0 Reacties
Een reactie geven
Je e-mailadres wordt niet gepubliceerd. Vereiste velden zijn gemarkeerd met een *.