Kruidige aardappelsalade en gegrilde courgette met oregano dressing
Mariëlle van Stek

Kruidige aardappelsalade en gegrilde courgette met oregano dressing

zaterdag 01 augustus 2020
In de zomer genieten we ontzettend van al dat mooie weer. En daar hoort natuurlijk barbecueën bij! Je kunt ontzettend veel kanten op met de lekkerste gegrilde groenten. Vegetarische inspiratie nodig? Vandaag delen wij een recept van Marley Spoon: kruidige aardappelsalade en gegrilde courgette van de barbecue met oregano dressing!

Ingrediënten
1 kg krieltjes
1 bosje radijsjes
2 tomaten
1x wortels
1 zakje Abraham's mosterd
2 zakjes mayonaise
10 g verse oregano
1 teen knoflook
2 courgettes
15 g verse kruidenmix: kervel, bieslook & dille
peper en zout
olijfolie
azijn





Extra benodigdheden
BBQ of grillpan
keukenrasp
keukenkwast
grote kookpan met deksel
vergiet
dunschiller

Bereidingswijze

  1. Bereid de BBQ voor. Breng een grote kookpan met ruim gezouten water aan de kook. Schil de krieltjes en snijd ze in 0,5 cm brede schijfjes. Voeg de aardappelschijfjes toe zodra het water kookt en kook ze in 10-12 min gaar. Giet af en spoel ze schoon.

  2. Maak intussen de radijsjes schoon en verwijder de blaadjes. Snijd de radijsjes in vieren. Schil en rasp de wortels grof. Snijd de tomaten in 8 partjes. Hak de kervel en dille zonder hardere steeltjes fijn. Snijd de bieslook in dunne rolletjes.

  3. Maak een kruidensaus van de gehakte verse kruiden, zout, peper, mayonaise, mosterd naar wens, 3 el olijfolie, 1 el water en 3-4 el azijn. Meng de radijsjes, wortelrasp, tomaten en gekookte aardappelschijfjes met de kruidensaus en zet opzij om de smaken erin te laten trekken.

  4. Pel en rasp of hak de knoflook fijn. Pluk de oreganoblaadjes en hak de helft daarvan fijn. Rasp de citroenschil van de citroenhelft en pers hem uit. Meng de knoflook met 1 tl citroenrasp, 1-2 el citroensap, 0,5 tl zout en peper. Roer er 2 el olijfolie door.

  5. Snijd de courgettes in de lengte in 1 cm dikke plakken en kwast ze in met een laagje olijfolie.

  6. Bak de courgetteplakken in 3-4 min per zijde op de BBQ of in een grillpan op middelhoog vuur gaar en tot ze grillstrepen hebben. Leg de courgetteplakken op een groot bord en giet de oregano-dressing erover. Bestrooi met de rest van de oregano. Serveer als bijgerecht.






Heb jij dit recept gemaakt? Of heb je een ander favoriet barbecue recept? Laat het ons weten in een reactie op de website, Instagram of Facebook. We zijn benieuwd!









Lees ook

Parelcouscous bowl met gestoomde groente en crispy maïs
  • 05 September 2025

Parelcouscous bowl met gestoomde groente en crispy maïs

We zijn altijd op zoek naar nieuwe manieren om gezond én lekker te eten, zonder dat je uren in de keuken hoeft te staan

  • Karlijn Swaen
Recept bekijken
Zo haal je het meeste uit het laatste zomervakantieweekend
  • 28 August 2025

Zo haal je het meeste uit het laatste zomervakantieweekend

Het einde van de zomervakantie is in zicht

  • Karlijn Swaen
Artikel bekijken
Italiaans getoast: melanzane op zuurdesem
  • 04 September 2025

Italiaans getoast: melanzane op zuurdesem

Heb je zin in een zonnige lunch die je direct meeneemt naar Italië

  • Karlijn Swaen
Recept bekijken

2 Reacties

Zakjes mosterd en mayonaise? Hoeveel thee- of eetlepels is dat?

11:59 19 januari 2024

Hi Kristel, een zakje is ongeveer 1,5 theelepel! Eet smakelijk :)

11:59 19 januari 2024

Zijn 2 theelepels zout niet erg veel?

11:59 19 januari 2024

Hi Evelien, je hebt helemaal gelijk! 2 theelepels zou is aan de enthousiaste kant. Je kan het zout net als de peper, het beste naar smaak toevoegen! We hebben dit ook even aangepast in het artikel, bedankt voor de tip! Groetjes, Lieske

11:59 19 januari 2024

Een reactie geven

Je e-mailadres wordt niet gepubliceerd. Vereiste velden zijn gemarkeerd met een *.