Pasta pesto met brie uit de oven
Anouska Blankman

Pasta pesto met brie uit de oven

vrijdag 15 maart 2024
Naar recept
De dagen dat we allemaal eigenlijk net iets te druk zijn om uitgebreid te koken kennen we allemaal. Wil je wel gezond koken, maar niet uren in de keuken staan? Deze pasta pesto met brie uit de oven uit het kookboek ‘Lekker makkelijk’ van de zusjes en medebloggers Pauline en Annika staat in no-time op tafel. Een heerlijk recept als je het ons vraagt en super makkelijk om te maken.

Ingrediënten

Voor

4

personen

Ingrediënten voor 4 personen

Zo maak je de pasta pesto met brie uit de oven

Stap 1

Verwarm de oven voor op 180 graden (hetelucht).

Stap 2

Vul een ovenschaal met de tomatenblokjes. Pers de teentjes knoflook boven de schaal uit. Doe er naar smaak peper en zout bij. Hussel het door elkaar.

Stap 3

Snijd de roosjes van de broccoli. Breng een ruime pan met water en een snufje zout aan de kook. Kook de broccoliroosjes en pasta in 8 minuten beetgaar. Giet af, meng de pesto door de pasta en verdeel het over de ovenschaal.

Stap 4

Snijd de brie in plakken en leg ze over de pasta. Zet de schaal 15 tot 20 minuten in de oven en zorg dat de brie smelt.

Stap 5

Hak de cashewnoten grof en bestrooi de pastaschotel ermee. Garneer het royaal met basilicum.

Notities

Heb jij deze lekkere pasta pesto met brie uit de oven gemaakt? Laat het ons weten met een foto via Instagram en tag ons met @dehippevegetarier of #dehippevegetarier. Of laat het ons weten in een reactie op het blog of Facebook. Wij zijn benieuwd!

Lekker makkelijk

Lees ook

Parelcouscous bowl met gestoomde groente en crispy maïs
  • 05 September 2025

Parelcouscous bowl met gestoomde groente en crispy maïs

We zijn altijd op zoek naar nieuwe manieren om gezond én lekker te eten, zonder dat je uren in de keuken hoeft te staan

  • Karlijn Swaen
Recept bekijken
Zo haal je het meeste uit het laatste zomervakantieweekend
  • 28 August 2025

Zo haal je het meeste uit het laatste zomervakantieweekend

Het einde van de zomervakantie is in zicht

  • Karlijn Swaen
Artikel bekijken
Italiaans getoast: melanzane op zuurdesem
  • 04 September 2025

Italiaans getoast: melanzane op zuurdesem

Heb je zin in een zonnige lunch die je direct meeneemt naar Italië

  • Karlijn Swaen
Recept bekijken

7 Reacties

En wat doe je met de Brocoli.

17:55 29 augustus 2025

Hi Eugene. Zoals je kunt lezen bij stap 3 kook je de broccoli mee met de pasta tot het beetgaar is en meng je dit vervolgens ook mee door de ovenschaal voordat het de oven in gaat! Eet smakelijk! Liefs, Karlijn

09:44 01 september 2025

Heel lekker. Voor herhaling vatbaar. Dankjewel!

19:19 14 december 2024

Kook je de pasta van te voren?

12:22 15 mei 2024

Hi Sylvia, ja zeker! Ik zie dat dit niet duidelijk in het recept staat. Ik heb het direct toegevoegd. Eet smakelijk, Karlijn

18:20 16 mei 2024

Is een beetje verwarrend. Ik las het ook verkeerd.

20:15 22 maart 2024

Een reactie geven

Je e-mailadres wordt niet gepubliceerd. Vereiste velden zijn gemarkeerd met een *.