Vegetarische soto ayam
Lauretta Baarends

Vegetarische soto ayam

dinsdag 06 februari 2024
Naar recept

Soto ayam is een traditioneel gerecht in Indonesië. De basis ingrediënten voor deze soep zijn kip, rijst of noedels, taugé en een gekookt eitje. Daarmee is het dus meteen een volledige maaltijd! Door de kurkuma in de kruidenpasta krijgt de soto ayam zijn kenmerkende gele kleur. Wij gebruiken voor deze vegetarische variant plantaardige kipstukjes, maar deze kun je ook achterwege laten.

Ingrediënten

Voor

4

personen

Ingrediënten

Zo maak je de vegetarische soto ayam

Stap 1

Verhit een scheutje olijfolie in een pan en voeg hier de ui en knoflook aan toe. Frituur enkele minuten.

Stap 2

Voeg de vegetarische kipstukjes toe en frituur deze mee.

Stap 3

Voeg de samasaya soto kruidenpasta toe. Laat deze 1 minuut fruiten. Voeg vervolgens 800 ml water toe en roer de ingrediënten door elkaar.

Stap 4

Breek de stengel citroengras en voeg deze samen met de helft van de taugé en lente-ui toe aan de soep. Schep om.

Stap 5

Voeg vervolgens het groentebouillonblokje, samen met 250 ml kokend water, en een aantal struikjes koriander toe.

Stap 6

Zet het vuur laag en roer flink.

Stap 7

Kook in de tussentijd 2 liter water. Zet het vuur uit en laat de noodles 4 minuten wellen. Giet af en laat goed uitlekken.

Stap 8

Vul 4 kommen met wat noodles, een half ei en een deel van de overgebleven lente-ui en taugé. Schep de kom vervolgens vol met de soep.

Heb jij dit recept gemaakt? Verras ons dan met een foto van jouw creatie via Facebook of Instagram! Ook vragen of opmerkingen zijn altijd welkom. We zijn ontzettend benieuwd!

2 Reacties

hmm de hoeveelheid water voor de soep verandert niet mee als je het aantal personen wijzigd, op basis van hoeveel personen voeg jij 800ml water toe?

22:26 07 februari 2024

Hi Nancy, in principe is dit recept zo voor 4 personen. Groetjes, Saar

16:14 08 februari 2024

Wat een heerlijke soep. Die kruidenpasta geeft de soep precies de juiste smaak. Ik heb het gecombineerd met schaaltjes met de ingredienten die genoemd zijn en er nog selderij aan toegevoegd. We hebben er allemaal van genoten!

11:44 19 januari 2024

Hi Eric, Oh wat fijn om te horen dat deze soep in de smaak valt. We hopen dat je hem nog vaak zult maken en ervan blijft genieten :)! Liefs, Karlijn

11:44 19 januari 2024

Een reactie geven

Je e-mailadres wordt niet gepubliceerd. Vereiste velden zijn gemarkeerd met een *.