Linzencurry met bloemkool, raita en tandirbrood
Lauren Kreijger

Linzencurry met bloemkool, raita en tandirbrood

woensdag 18 september 2019
Wil je graag lekker, vegetarisch, gezond én duurzaam eten? En wil je er niet te veel tijd aan kwijt zijn? Dan is de maaltijdbox van De Krat ideaal! De box bevat duurzaam eten met makkelijke en vegetarische recepten erbij geleverd. Deze maaltijdbox wordt bij jou thuis bezorgd! Zo ben je niet te veel tijd kwijt aan bedenken wat je gaat eten en boodschappen doen. Wij mogen de recepten van De Krat de komende weken delen, dus probeer ze nu zelf! Vandaag delen we het recept voor linzencurry met bloemkool, raita en tandirbrood!

Ingrediënten
Voor 4 personen
40 minuten bereidingstijd
2 uien
4 teentjes knoflook
200 g rode linzen
2 el tomatenpuree
½ tl komijnzaad
½ tl mosterdzaad
½ tl korianderzaad
¼ tl kurkuma
¼ tl chilipoeder
olie om in te bakken
600 ml kokend water
1 blokje groentebouillon
1 bloemkool
200 g wortelpeterselie
2 stuks tandirbrood
2 el gesnipperde rode ui
150 ml volle yoghurt
2 el verse munt
3 el koriander
citroensap, naar smaak
peper en zout, naar smaak

Bereidingswijze

  1. Snipper 3/4 van de ui en fruit in wat olie in een braadpan. Hak de knoflookteentjes fijn en was de linzen in een vergiet.

  2. Voeg wanneer de ui glazig is de knoflook toe en daarna de juiste hoeveelheid tomatenpuree. Fruit even mee, zodat het zuur er wat van af gaat.

  3. Doe de specerijen in een vijzel en maal een beetje fijn (met name de korianderzaadjes). Voeg dan toe aan de ui en knoflook en roerbak mee.

  4. Voeg het kokende water toe, samen met het bouillonblokje. Voeg de linzen toe, dek af met een deksel en breng weer aan de kook. De linzen moeten circa 15 minuten (zachtjes!) koken. Verwarm de oven voor op 200 graden voor het tandirbrood.

  5. Maak kleine roosjes van de bloemkool en was ze. Schil en snijd de wortelpeterselie in blokjes. Doe ze na ca. 5 minuten bij de linzen.

  6. Breng weer aan de kook en kook in circa 10 minuten gaar. Check of het niet droogkookt, voeg indien nodig nog wat water toe.

  7. Verwarm het brood ca. 5 minuten op in de hete oven. Wil je het brood liever niet knapperig maar juist een beetje zacht hebben, wikkel het dan in folie.

  8. Maak de raita: snipper de achtergehouden rode ui (2 el bij 4 personen) heel fijn en doe die in een kom met de yoghurt. Hak de munt en de koriander fijn. Houd de koriander apart voor garnering en meng de munt door de yoghurt. Voeg naar smaak citroensap, zout en peper toe en zet weg.

  9. Serveer de linzencurry met het tandirbrood en de raita. Ook lekker met wat hete harissa voor de liefhebber.


Heb jij dit recept gemaakt? Verras ons dan met jouw creatie in een reactie op de website of een foto op Facebook of Instagram. We zijn benieuwd!

 

Lees ook

Parelcouscous bowl met gestoomde groente en crispy maïs
  • 05 September 2025

Parelcouscous bowl met gestoomde groente en crispy maïs

We zijn altijd op zoek naar nieuwe manieren om gezond én lekker te eten, zonder dat je uren in de keuken hoeft te staan

  • Karlijn Swaen
Recept bekijken
Zo haal je het meeste uit het laatste zomervakantieweekend
  • 28 August 2025

Zo haal je het meeste uit het laatste zomervakantieweekend

Het einde van de zomervakantie is in zicht

  • Karlijn Swaen
Artikel bekijken
Italiaans getoast: melanzane op zuurdesem
  • 04 September 2025

Italiaans getoast: melanzane op zuurdesem

Heb je zin in een zonnige lunch die je direct meeneemt naar Italië

  • Karlijn Swaen
Recept bekijken

1 Reacties

Heel lekker! Moest wel even zoeken naar de wortelpeterselie. Uiteindelijk heb ik die gevonden bij Persepolis, een Perzische toko.

11:49 19 januari 2024

Een reactie geven

Je e-mailadres wordt niet gepubliceerd. Vereiste velden zijn gemarkeerd met een *.