Mac & cheese met pompoen
Lieske van der Waals

Mac & cheese met pompoen

zondag 26 oktober 2025
Naar recept
Hoofdgerecht
Amerikaans
Mac & cheese, maar dan met een herfst tintje. Een goede dampende ovenschaal vol met comfort food. Dit recept hebben we ooit overgenomen uit een maaltijdbox van Ekomenu, maar delen we nog steeds met jullie. Ga jij het proberen?

Ingrediënten

20 minuten voorbereiden
30 minuten koken

Voor

4

personen

Ingrediënten

Bereidingswijze

Stap 1

Verwarm de oven voor op 200 ºC. Breng water met het groentebouillonblokje aan de kook voor de pompoen. Kook de pompoenblokjes totdat je makkelijk erin kunt prikken met een vork (circa 15 minuten). Giet het vocht vervolgens af en vang een beetje bouillon op.

Stap 2

Pel de ui en snijd klein. Verwarm zonnebloemolie in een koekenpan en fruit de ui tot deze glazig begint te worden.

Stap 3

Breng intussen water aan de kook voor de volkoren macaroni. Kook in 8 minuten al dente, giet daarna het water af en zet opzij.

Stap 4

Pureer de pompoen, ui, melk, tijm en de helft van de geraspte kaas in een blender (of mix met een staafmixer). Voeg eventueel een scheutje groentebouillon toe voor een gladde saus. Verkruimel wat brood en meng met zonnebloemolie (je kunt het beste oud brood gebruiken om broodkruimels van te maken).

Stap 5

Roer de pompoenpuree door de volkoren macaroni en breng op smaak met peper. Schep alles een ovenschaal en bestrooi met de overige geraspte kaas en het broodkruim. Plaats voor 5-10 minuten in de voorverwarmde oven.

Tip!


Als je de oven niet wilt gebruiken, kun je de mac & cheese ook in de pan verwarmen. Lekker met verse peterselie.

Heb jij dit recept van Ekomenu gemaakt? Ben jij fan van de box of wil je het gaan proberen?

Laat het ons weten in een reactie onder dit artikel of via Facebook of Instagram. We zijn heel benieuwd!

Ekomenu

Lees ook

Hou de zomer vast: 3 vegetarische klassiekers met een verrassende twist
  • 15 September 2025

Hou de zomer vast: 3 vegetarische klassiekers met een verrassende twist

De zon laat zich misschien minder vaak zien en de avonden worden alweer korter, maar dat betekent niet dat de zomer voorbij hoeft te zijn

  • Karlijn Swaen
Recept bekijken
Parelcouscous bowl met gestoomde groente en crispy maïs
  • 05 September 2025

Parelcouscous bowl met gestoomde groente en crispy maïs

We zijn altijd op zoek naar nieuwe manieren om gezond én lekker te eten, zonder dat je uren in de keuken hoeft te staan

  • Karlijn Swaen
Recept bekijken
Granola test: welke granola is het lekkerst én het gezondst?
  • 08 September 2025

Granola test: welke granola is het lekkerst én het gezondst?

Granola is niet meer weg te denken van de ontbijttafel

  • Karlijn Swaen
Artikel bekijken

2 Reacties

Wat een lekker recept! Ik had zin in macaroni met kaas, maar geen zin in ongezonde kunstmatige zooi, dus dit recept was perfect. Ik heb lactosevrije melk en kaas gebruikt, en heb er nog een courgette doorheen geschept voor de extra groenten (en een lekkere bite). Super lekker feel-good herfst gerecht die ik zeker vaker ga maken, bedankt!

11:54 19 januari 2024

Hoi Maud, wat leuk om te horen! De courgette tip is absoluut een goed idee, klinkt heel lekker!

11:54 19 januari 2024

Ik raakte meteen enthousiast om Ekomenu te gaan proberen, maar helaas is de website out of order.

11:54 19 januari 2024

Hoi Marloes, wat vervelend! Zou je het via de volgende link willen proberen? https://www.ekomenu.nl/

11:54 19 januari 2024

Een reactie geven

Je e-mailadres wordt niet gepubliceerd. Vereiste velden zijn gemarkeerd met een *.