Ingrediënten
Voor
personen
Ingrediënten voor de bloemkoolsalade
Ingrediënten voor de dressing
Bereiding van de salade
Stap 1
Verwarm de oven voor op 200 graden en bekleed een bakplaat met bakpapier.
Stap 2
Meng de bloemkoolroosjes met paprikapoeder en oregano. Verdeel de bloemkoolroosjes samen met de wortel en kikkererwten over de bakplaat. Besprenkel alles met olijfolie en breng de groentenmix dan op smaak met zout. Rooster de groenten 20 minuten in de oven.
Stap 3
Meng voor de dressing de olijfolie met het citroensap, de honing, mosterd, appelazijn en zout en peper in een kommetje.
Stap 4
Verdeel de rucolamelange over een grote schaal. Verdeel hierover de geroosterde bloemkool, wortel en kikkererwten. Verdeel de dressing over de salade.
Stap 5
Leg de partjes avocado erop en bestrooi als laatste de salade met lente-ui en peterselie en tot slot met verkruimelde feta. Serveer de maaltijdsalade direct!
Tip!
Bloemkoolsalade variaties
Wil je een keer wat andere smaakcombinaties maken? Met dit recept kun je natuurlijk ook de nodige dingen vervangen. Zo kun je de bloemkool salade meer Mediterraans maken door de wortelen te vervangen door cherrytomaten en komkommer. Of vervang bijvoorbeeld de rucola door spinazie en voeg appel en walnoten toe voor een fruitige salade.
Ben je niet zo'n fan van kikkererwten? Dan kun je heel makkelijk de kikkererwten vervangen door gekookte quinoa en voeg dan ook wat verse dille toe.
Avocado
Avocado's zijn natuurlijk niet de meest duurzame producten. Zo af en toe mag jij er zeker van genieten, maar wees bewust wanneer je het eet. Wil je deze salade wat duurzamer maken? Laat dan de avocado weg en voeg hummus toe om de romigheid te behouden.
Heb je dit recept geprobeerd? Of een ander recept met bloemkool of kikkererwten?
Laat het ons weten in een reactie, via Instagram, Pinterest of op Facebook. Wij zijn benieuwd!
Dit recept komt uit het kookboek ‘Makkelijk & Snel’ van Brenda Hoff.
Lees ook
 
    - 15 September 2025
Hou de zomer vast: 3 vegetarische klassiekers met een verrassende twist
De zon laat zich misschien minder vaak zien en de avonden worden alweer korter, maar dat betekent niet dat de zomer voorbij hoeft te zijn
- Karlijn Swaen
 
    - 05 September 2025
Parelcouscous bowl met gestoomde groente en crispy maïs
We zijn altijd op zoek naar nieuwe manieren om gezond én lekker te eten, zonder dat je uren in de keuken hoeft te staan
- Karlijn Swaen
 
    - 08 September 2025
Granola test: welke granola is het lekkerst én het gezondst?
Granola is niet meer weg te denken van de ontbijttafel
- Karlijn Swaen
 
     
    
0 Reacties
Een reactie geven
Je e-mailadres wordt niet gepubliceerd. Vereiste velden zijn gemarkeerd met een *.