Heb je een vrije middag en ben je op zoek naar een leuke activiteit? Probeer dan deze kokosmakronen eens te maken. Je hebt er maar drie ingrediënten voor nodig en hebt ze zo gemaakt. Bij ons vervelen ze nooit en mocht je wat extra's willen dan kun je ze altijd nog versieren met wat chocolade!
Ingrediënten
voor 8-10 stuks
3 eieren
150 g kokosrasp
2 el honing
Bereidingswijze
1. Verwarm de oven voor op 175 ℃.
2. Splits de eieren en doe de eiwitten in een kom. Klop de eiwitten samen met de honing stijf. Je ziet dat het na een tijdje wat witter begint te kleuren en er strepen beginnen te vormen, dan is het klaar.
3. Voeg de kokos toe aan de eiwitten en meng met een spatel goed door tot een deeg.
4. Bekleed een bakplaat met bakpapier. Schep met twee lepels bolletjes op het bakpapier. Mocht je dat niet handig vinden dan kun je ook met je handen bolletjes vormen.
5. Zet de makronen ongeveer 15 minuten in de oven zodat ze mooi goudbruin worden. Houd ze goed in de gaten want ze verbranden snel. Daarna zijn ze klaar om te serveren!
Heb jij dit makkelijke maar overheerlijke recept geprobeerd? Wat vond je ervan? Laat het weten in een reactie, via Facebook of via Instagram. We zijn benieuwd!
Ingrediënten
voor 8-10 stuks
3 eieren
150 g kokosrasp
2 el honing
Bereidingswijze
1. Verwarm de oven voor op 175 ℃.
2. Splits de eieren en doe de eiwitten in een kom. Klop de eiwitten samen met de honing stijf. Je ziet dat het na een tijdje wat witter begint te kleuren en er strepen beginnen te vormen, dan is het klaar.
3. Voeg de kokos toe aan de eiwitten en meng met een spatel goed door tot een deeg.
4. Bekleed een bakplaat met bakpapier. Schep met twee lepels bolletjes op het bakpapier. Mocht je dat niet handig vinden dan kun je ook met je handen bolletjes vormen.
5. Zet de makronen ongeveer 15 minuten in de oven zodat ze mooi goudbruin worden. Houd ze goed in de gaten want ze verbranden snel. Daarna zijn ze klaar om te serveren!
Heb jij dit makkelijke maar overheerlijke recept geprobeerd? Wat vond je ervan? Laat het weten in een reactie, via Facebook of via Instagram. We zijn benieuwd!
Lees ook

Recepten
- 15 September 2025
Hou de zomer vast: 3 vegetarische klassiekers met een verrassende twist
De zon laat zich misschien minder vaak zien en de avonden worden alweer korter, maar dat betekent niet dat de zomer voorbij hoeft te zijn
- Karlijn Swaen

Recepten
- 05 September 2025
Parelcouscous bowl met gestoomde groente en crispy maïs
We zijn altijd op zoek naar nieuwe manieren om gezond én lekker te eten, zonder dat je uren in de keuken hoeft te staan
- Karlijn Swaen

In mijn keuken
- 08 September 2025
Granola test: welke granola is het lekkerst én het gezondst?
Granola is niet meer weg te denken van de ontbijttafel
- Karlijn Swaen
0 Reacties
Een reactie geven
Je e-mailadres wordt niet gepubliceerd. Vereiste velden zijn gemarkeerd met een *.