Ingrediënten
Voor
personen
Ingrediënten
Maak de Mapo tofu met ons mee
Stap 1
Verhit circa 2 eetlepels olie en eventueel de chili-olie in een wok of koekenpan op halfhoog vuur. Bak de shiitake circa 8-10 minuten tot de kleinste stukjes bruin en knapperig zijn. Voeg eventueel na 4 minuten het chilipoeder toe en bak mee. Haal de shiitake uit de pan en zet apart terwijl je de saus maakt.
Stap 2
Hak de bosui in ringen, bewaar het wit en groen apart. Spoel de zwarte boontjes kort af onder de kraan. Verhit nog 1 tot 2 eetlepels neutrale olie in dezelfde pan en bak hierin de knoflook, gember, het bosui wit en de gefermenteerde zwarte boontjes 1 tot 2 minuten tot de boel enorm geurig ruikt. Voeg de Szechuanese chilibonenpasta toe en bak nog 1 minuut mee.
Stap 3
Doe de shiitake terug in de pan samen met de bouillon. Snijd de tofu in blokken van 2 bij 2 centimeter en voeg toe aan de saus. Schep voorzichtig om zodat alle tofu bedekt is met saus en laat circa 1 minuut pruttelen tot de tofu warm is.
Stap 4
Maal de szechuanpeper fijn in een vijzel en strooi over de Mapo tofu. Doe dit eventueel met een zeef zodat je geen grote stukken peper tussen je tanden krijgt, al hoort dat wel een beetje bij de ervaring. Strooi het bosuigroen over het gerecht en serveer.
Heb jij dit recept uit het kookboek van Emma geprobeerd?
Laat het ons weten in een reactie, op Facebook of op Instagram. We zijn benieuwd!
Ben je op zoek naar meer tofu inspiratie? Neem een kijkje op onze 'How to Tofu"-pagina!
Lees ook

- 15 September 2025
Hou de zomer vast: 3 vegetarische klassiekers met een verrassende twist
De zon laat zich misschien minder vaak zien en de avonden worden alweer korter, maar dat betekent niet dat de zomer voorbij hoeft te zijn
- Karlijn Swaen

- 05 September 2025
Parelcouscous bowl met gestoomde groente en crispy maïs
We zijn altijd op zoek naar nieuwe manieren om gezond én lekker te eten, zonder dat je uren in de keuken hoeft te staan
- Karlijn Swaen

- 08 September 2025
Granola test: welke granola is het lekkerst én het gezondst?
Granola is niet meer weg te denken van de ontbijttafel
- Karlijn Swaen
0 Reacties
Een reactie geven
Je e-mailadres wordt niet gepubliceerd. Vereiste velden zijn gemarkeerd met een *.