Vind jij dat salades alleen geschikt zijn om te eten in de zomer? Dat zijn wij niet met je eens! En dat bewijst deze salade maar uit het kookboek 'Saladebijbel'. Een heerlijke Mediterraanse salade met orzo en boordevol groenten. Maak genoeg en je kunt jezelf ook nog verwennen tijdens het lunchmoment van de dag erna! Twee maaltijden in een klap, wie wil dat nu niet? Kook jij met ons mee?
Ingrediënten
voor vier personen 12 dolma's 2 paprika's, in blokjes 2 teentjes knoflook, fijngesneden 2 stengels bleekselderij, in dunne plakjes 1 citroen, sap en rasp 1 blik (400 g) kikkererwten, uitgelekt 1 rode ui, gesnipperd 1/2 radicchio, in dunne reepjes 1/2 komkommer, in blokjes 200 g cherrytomaten, gehalveerd 175 g orzo 15 g bladpeterselie, grof gehakt 15 g basilicum, grof gehakt 8 el mayonaise 8 el Griekse yoghurt 4 el olijfolie 3 el wittewijnazijn 2 el kappertjes 1/2 tl oregano zout en peper
Hoe maak je deze Mediterraanse salade?
- Breng ruim gezouten water in een pan aan de kook. Voeg de orzo toe en kook in 8 minuten gaar. Giet af, voeg 2 eetlepels olijfolie toe en meng kort. Zet opzij.
- Meng ondertussen de mayonaise met de Griekse yoghurt, knoflook, de helft van de citroenrasp en de helft van het citroensap. Breng op smaak met zout en peper. Smeer de saus uit over een groot bord.
- Meng de orzo met de kikkererwten, rode ui, bleekselderij, radicchio, paprika, komkommer, cherrytomaten, olijven, kappertjes, bladpeterselie, basilicum, wittewijnazijn, oregano, de overige citroenrasp en het overige citroensap. Brengt op smaak met zout en peper. Schep op de knoflooksaus en garneer met de dolma's.
Saladebijbel Bol.com | Libris Welmoed Bezoen 34,99 | Carrera ISBN 9789048865437
Heb jij dit recept uit 'Saladebijbel' geprobeerd? Of heb je een andere favoriet?
Laat het ons weten in een reactie, op Facebook of op Instagram. Wij zijn benieuwd!
Meer tips over Mediterraans eten voor vegetariërs? Lees dan dit artikel!
Lees ook

- 28 August 2025
Zo haal je het meeste uit het laatste zomervakantieweekend
Het einde van de zomervakantie is in zicht
- Karlijn Swaen

- 05 September 2025
Parelcouscous bowl met gestoomde groente en crispy maïs
We zijn altijd op zoek naar nieuwe manieren om gezond én lekker te eten, zonder dat je uren in de keuken hoeft te staan
- Karlijn Swaen

- 08 September 2025
Granola test: welke granola is het lekkerst én het gezondst?
Granola is niet meer weg te denken van de ontbijttafel
- Karlijn Swaen
0 Reacties
Een reactie geven
Je e-mailadres wordt niet gepubliceerd. Vereiste velden zijn gemarkeerd met een *.