Aubergine van de barbecue
Aubergines zijn de ideale groente om te barbecueën! Ze hebben namelijk een stevige structuur en je kunt ze heerlijk op smaak brengen met de kruiden die jij lekker vindt. Kruid ze bijvoorbeeld met Mediterrane kruiden, zodat je je toch even in het zuiden waant. Bovendien is de groente gezond en vezelrijk en heeft ‘ie een leuk paars kleurtje! Zo maak je met gemak een lekkere vegetarische barbecue, waar veganisten, vegetariërs én flexitariërs van zullen genieten.

Ingrediënten
Voor
personen
Ingrediënten voor 12 spiesjes
Ingrediënten voor de salsa marinade
Benodigdheden
Bereidingswijze
Stap 1
Snijd voor de salsa alle ingrediënten in blokjes van ongeveer 5 mm en meng deze in een kom. Proef en breng op smaak met zout en peper.
Stap 2
Verwijder het uiteinde van de aubergine. Halveer de aubergine in de lengte en snijd het vruchtvlees vervolgens in de breedte in grove blokjes.
Stap 3
Verwijder de zaadlijsten van de paprika en snijd het vruchtvlees is grove stukken, in ongeveer hetzelfde formaat als de aubergineblokjes.
Stap 4
Verwijder de schil en de uiteindes van de ui. Halveer de ui in de lengte en vervolgens in de breedte zodat je grove stukken ui overhoudt.
Stap 5
Maak de ananas schoon door de kroon en de onderkant van de ananas te snijden. Snijd de schil van de ananas door deze van boven naar beneden langs de schil te snijden met een scherp mes. Zorg ervoor dat je zo weinig mogelijk vruchtvlees van de ananas schilt. Verwijder vervolgens de pitjes van de ananas met een schilmesje. Snijd tot slot het vruchtvlees, langs de harde kern, en snijd dit in grove blokjes in ongeveer hetzelfde formaat als de aubergineblokjes.
Stap 6
Rijg vervolgens aan alle spiesjes een stukje ui, gevolgd door paprika, aubergine, ananas en nogmaals aubergine, ui, paprika en sluit af met aubergine.
Stap 7
Tijd om te barbecueën! Gril de auberginespiesjes rondom bruin en laat doorgaren aan de zijkant (indirecte warmte) van de BBQ en/of sluit de deksel van de barbecue.
Stap 8
Haal de auberginespiesjes van de barbecue en verdeel over een serveerschaal of borden en schep de Mexicaanse salsa over de gegaarde auberginespiesjes.
Heb jij dit recept gemaakt?
Laat het ons weten in een reactie, op Facebook of op Instagram. We zijn benieuwd!
Benieuwd naar welke barbecues wij het allerfijnst vinden? Dat lees je in dit artikel!
Lees ook

- 05 September 2025
Parelcouscous bowl met gestoomde groente en crispy maïs
We zijn altijd op zoek naar nieuwe manieren om gezond én lekker te eten, zonder dat je uren in de keuken hoeft te staan
- Karlijn Swaen

- 28 August 2025
Zo haal je het meeste uit het laatste zomervakantieweekend
Het einde van de zomervakantie is in zicht
- Karlijn Swaen

- 04 September 2025
Italiaans getoast: melanzane op zuurdesem
Heb je zin in een zonnige lunch die je direct meeneemt naar Italië
- Karlijn Swaen
0 Reacties
Een reactie geven
Je e-mailadres wordt niet gepubliceerd. Vereiste velden zijn gemarkeerd met een *.