Mexicaanse auberginespiesjes van de barbecue met salsa
Lieske van der Waals

Mexicaanse auberginespiesjes van de barbecue met salsa

donderdag 07 augustus 2025
Naar recept
bijgerecht
Mexicaans
Met dit weer steken wij graag de barbecue aan, en dat kan natuurlijk net zo goed vegetarisch! Wij delen het recept voor Mexicaanse auberginespiesjes van de barbecue. Je serveert deze heerlijke spiesjes met je zelfgemaakte salsa. Eet smakelijk!

Aubergine van de barbecue


Aubergines zijn de ideale groente om te barbecueën! Ze hebben namelijk een stevige structuur en je kunt ze heerlijk op smaak brengen met de kruiden die jij lekker vindt. Kruid ze bijvoorbeeld met Mediterrane kruiden, zodat je je toch even in het zuiden waant. Bovendien is de groente gezond en vezelrijk en heeft ‘ie een leuk paars kleurtje! Zo maak je met gemak een lekkere vegetarische barbecue, waar veganisten, vegetariërs én flexitariërs van zullen genieten.

Auberginespies

Ingrediënten

Voor

4

personen

Ingrediënten voor 12 spiesjes

Ingrediënten voor de salsa marinade

Benodigdheden

Bereidingswijze

Stap 1

Snijd voor de salsa alle ingrediënten in blokjes van ongeveer 5 mm en meng deze in een kom. Proef en breng op smaak met zout en peper.

Stap 2

Verwijder het uiteinde van de aubergine. Halveer de aubergine in de lengte en snijd het vruchtvlees vervolgens in de breedte in grove blokjes.

Stap 3

Verwijder de zaadlijsten van de paprika en snijd het vruchtvlees is grove stukken, in ongeveer hetzelfde formaat als de aubergineblokjes.

Stap 4

Verwijder de schil en de uiteindes van de ui. Halveer de ui in de lengte en vervolgens in de breedte zodat je grove stukken ui overhoudt.

Stap 5

Maak de ananas schoon door de kroon en de onderkant van de ananas te snijden. Snijd de schil van de ananas door deze van boven naar beneden langs de schil te snijden met een scherp mes. Zorg ervoor dat je zo weinig mogelijk vruchtvlees van de ananas schilt. Verwijder vervolgens de pitjes van de ananas met een schilmesje. Snijd tot slot het vruchtvlees, langs de harde kern, en snijd dit in grove blokjes in ongeveer hetzelfde formaat als de aubergineblokjes.

Stap 6

Rijg vervolgens aan alle spiesjes een stukje ui, gevolgd door paprika, aubergine, ananas en nogmaals aubergine, ui, paprika en sluit af met aubergine.

Stap 7

Tijd om te barbecueën! Gril de auberginespiesjes rondom bruin en laat doorgaren aan de zijkant (indirecte warmte) van de BBQ en/of sluit de deksel van de barbecue.

Stap 8

Haal de auberginespiesjes van de barbecue en verdeel over een serveerschaal of borden en schep de Mexicaanse salsa over de gegaarde auberginespiesjes.

Heb jij dit recept gemaakt?

Laat het ons weten in een reactie, op Facebook of op Instagram. We zijn benieuwd!

Benieuwd naar welke barbecues wij het allerfijnst vinden? Dat lees je in dit artikel!

Lees ook

Parelcouscous bowl met gestoomde groente en crispy maïs
  • 05 September 2025

Parelcouscous bowl met gestoomde groente en crispy maïs

We zijn altijd op zoek naar nieuwe manieren om gezond én lekker te eten, zonder dat je uren in de keuken hoeft te staan

  • Karlijn Swaen
Recept bekijken
Zo haal je het meeste uit het laatste zomervakantieweekend
  • 28 August 2025

Zo haal je het meeste uit het laatste zomervakantieweekend

Het einde van de zomervakantie is in zicht

  • Karlijn Swaen
Artikel bekijken
Italiaans getoast: melanzane op zuurdesem
  • 04 September 2025

Italiaans getoast: melanzane op zuurdesem

Heb je zin in een zonnige lunch die je direct meeneemt naar Italië

  • Karlijn Swaen
Recept bekijken

0 Reacties

Een reactie geven

Je e-mailadres wordt niet gepubliceerd. Vereiste velden zijn gemarkeerd met een *.