Mindmap cooking: Broccoli-nugget bowl
Lauren Kreijger

Mindmap cooking: Broccoli-nugget bowl

donderdag 19 september 2019
Robin Seuren, auteur van Mindmap cooking, is een gedreven jonge vrouw met passie voor voeding en gezondheid. Via haar eigen praktijk Van Natura houdt zij zich bezig met een tal van activiteiten: lezingen, kookworkshops, kinderfeestjes en een kinderkookcafé. Daarnaast geeft ze professioneel voedingsadvies. Tussen al deze activiteiten door vond Robin de tijd een boek te schrijven: Mindmap cooking! Vandaag delen wij wederom een van haar recepten: de Broccoli-nugget bowl!

Ingrediënten
50 minuten bereidingstijd
Voor de broccoli-nuggets
1 broccoli
2 eieren
50 g havermout (fijngemalen tot meel)
25 g kokosmeel of rijstpaneermeel
1 el rozemarijn
2 tl paprikapoeder
2 eieren
1 el tamari
1 tl mosterd
2 el sesamzaad
peper
zeezout

Voor de bowl
2 zoete aardappels
1 rode ui
1 bosje (groene) asperges
200 g flowersprouts*
1 portie pesto
1 el roomboter of kokosolie
1 el olijfolie
peper
zeezout

* Flowersprouts zijn moeilijk verkrijgbaar. Je kunt ze prima vervangen door boerenkool of spruitjes, of zelfs weglaten.

Bereidingswijze

1. Verwarm de oven voor op 200 °C en bekleed een bakplaat met bakpapier.
2. Maal de havermout fijn tot meel. Snijd de broccoli in roosjes.
3. Meng het havermeel, paneermeel en de kruiden door elkaar in een mengkom. Voeg ook de tamari, de mosterd en het sesamzaad toe.
4. Klop de eieren met peper en zout los in een kom. Haal de broccoliroosjes een voor een door het ei.
5. Haal daarna de broccoliroosjes door het paneermengsel. Zorg ervoor dat alle roosjes goed bedekt zijn. Herhaal dit eventueel.
6. Verdeel ze over een bakplaat en bak ze 20 minuten in de voorverwarmde oven. Keer na 10 minuten de roosjes even om. Let goed op dat ze niet aanbranden.
7. Ga ondertussen verder met de bowl. Maak hiervoor de groenten schoon. Schil de zoete aardappelen en snijd ze in plakjes. Snijd de ui in ringen.
8. Bak de ui en aardappel in de roomboter of olie.
9. Gril of wok de asperges en de flowersprouts in een andere pan.
10. Verdeel alle groenten over de bowl(s). Garneer met een lepel heerlijke pesto.


Tip!
Heb je een airfryer? Rooster de roosjes dan 10 minuten op 160 °C.

Koken met kinderen: maak er een feestelijke bowl van. Hoe kleurrijker, hoe aantrekkelijker! Kleuren zijn een lust voor het oog voor iedereen en nodigen uit om te eten. Tegelijkertijd weet je zeker dat je gevarieerd eet.

Heb jij dit recept uit Mindmap cooking van Robin Seuren gemaakt? Wat vond je er van? Laat het ons weten in een bericht via de website, Instagram of Facebook. We zijn benieuwd!


Mindmap cooking
Robin Seuren
Uitgeverij: Het Boekenschap
ISBN: 9789492723543
Prijs: €32.50



 

Lees ook

Zo haal je het meeste uit het laatste zomervakantieweekend
  • 28 August 2025

Zo haal je het meeste uit het laatste zomervakantieweekend

Het einde van de zomervakantie is in zicht

  • Karlijn Swaen
Artikel bekijken
Parelcouscous bowl met gestoomde groente en crispy maïs
  • 05 September 2025

Parelcouscous bowl met gestoomde groente en crispy maïs

We zijn altijd op zoek naar nieuwe manieren om gezond én lekker te eten, zonder dat je uren in de keuken hoeft te staan

  • Karlijn Swaen
Recept bekijken
Granola test: welke granola is het lekkerst én het gezondst?
  • 08 September 2025

Granola test: welke granola is het lekkerst én het gezondst?

Granola is niet meer weg te denken van de ontbijttafel

  • Karlijn Swaen
Artikel bekijken

0 Reacties

Een reactie geven

Je e-mailadres wordt niet gepubliceerd. Vereiste velden zijn gemarkeerd met een *.