Soep is altijd een goed idee. Wij vinden de meest rijkgevulde soepen het allerlekkerst. Het liefst met zoveel mogelijk groenten erin. Toen we in het kookboek 'Toscanini' dit recept voor een goedgevulde minestronesoep tegenkwamen moesten we deze natuurlijk met jullie delen. In alle regio's van Italië hebben ze een verschillende versie op de minestrone. Altijd goedgevuld met groenten en aangevuld met bonen, rijst, pasta of een combinatie van die drie. Voel je dus vrij om eigen aanpassingen te maken! Kook jij met ons mee?
3 grote vastkokende aardappelen
1 blik (400 g) bonen, afgespoeld en uitgelekt
1 stengel bleekselderij, fijngesneden
1 courgette
1 laurierblad
1 kleine ui, fijngesneden
1 teentje knoflook, geperst
½ bloemkool
½ blik (200 g) gepelde tomaten
½ bos bladpeterselie, fijngehakt
200 g sperziebonen
200 g cavolo nero
150 g ditali of anelli, gedroogd (of gebruik een andere korte pasta)
80 g Parmezaanse kaas, geraspt
extra vergine olijfolie
peper en zout
Heb jij dit recept voor een minestronesoep geprobeerd? Of heb je een ander favoriet recept uit het kookboek 'Toscanini'? Laat het ons weten in een reactie, op Facebook of op Instagram. Wij zijn benieuwd!
Toscanini
Bol.com | Libris
Maud Moody
Carrera culinair
€35,-
Ingrediënten
3 grote vastkokende aardappelen
1 blik (400 g) bonen, afgespoeld en uitgelekt
1 stengel bleekselderij, fijngesneden
1 courgette
1 laurierblad
1 kleine ui, fijngesneden
1 teentje knoflook, geperst
½ bloemkool
½ blik (200 g) gepelde tomaten
½ bos bladpeterselie, fijngehakt
200 g sperziebonen
200 g cavolo nero
150 g ditali of anelli, gedroogd (of gebruik een andere korte pasta)
80 g Parmezaanse kaas, geraspt
extra vergine olijfolie
peper en zout
Hoe maak je de minestronesoep?
- Snijd alle groenten in even fijne blokjes. Laat een pan met dikke bodem heet worden, doe de olie erin. Voeg de knoflook, ui, wortel en de bleekselderij toe en laat op laag vuur geurig en glazig worden. Dit duurt minstens 10 minuten.
- Doe dan de rest van de groenten, tomaten en zout en peper erbij. Schep even om en giet er 1½ liter water bij.
- Breng aan de kook, zet het vuur laag en laat 35 minuten sudderen of tot alle groenten gaar zijn maar nog wel hun vorm behouden hebben.
- Doe de pasta erbij en laat 10 minuten meekoken. Doe dan de bonen en de peterselie erbij en laat even doorwarmen.
- Serveer met Parmezaanse kaas, een scheut goede olijfolie en versgemalen peper.
Heb jij dit recept voor een minestronesoep geprobeerd? Of heb je een ander favoriet recept uit het kookboek 'Toscanini'? Laat het ons weten in een reactie, op Facebook of op Instagram. Wij zijn benieuwd!
Toscanini
Bol.com | Libris
Maud Moody
Carrera culinair
€35,-
Lees ook
Recepten
- 15 September 2025
Hou de zomer vast: 3 vegetarische klassiekers met een verrassende twist
De zon laat zich misschien minder vaak zien en de avonden worden alweer korter, maar dat betekent niet dat de zomer voorbij hoeft te zijn
- Karlijn Swaen
Recepten
- 05 September 2025
Parelcouscous bowl met gestoomde groente en crispy maïs
We zijn altijd op zoek naar nieuwe manieren om gezond én lekker te eten, zonder dat je uren in de keuken hoeft te staan
- Karlijn Swaen
In mijn keuken
- 08 September 2025
Granola test: welke granola is het lekkerst én het gezondst?
Granola is niet meer weg te denken van de ontbijttafel
- Karlijn Swaen
2 Reacties
Hoi Karlijn, Een heerlijk gerecht. Hoeveel wortelen zijn nodig? Ik zie ze niet bij de ingrediënten staan. En wat dient er met het laurierblad te gebeuren? Hartelijk dank voor jouw antwoorden. Groetjes, Manolito van Galen
12:12 11 oktober 2024Hi Manolito. Er is een winterpeen nodig voor dit recept. Dat heb ik inderdaad niet toegevoegd (nu wel!). Het laurierblad haal je na het bereiden eruit en gooi je weg. Of je bewaart hem voor je zelfgemaakte groentebouillon ;). Liefs, Karlijn
20:16 28 oktober 2024Je e-mailadres wordt niet gepubliceerd. Vereiste velden zijn gemarkeerd met een *.
Hoi Karlijn, Een heerlijk gerecht. Hoeveel wortelen zijn nodig? Ik zie ze niet bij de ingrediënten staan. En wat dient er met het laurierblad te gebeuren? Hartelijk dank voor jouw antwoorden. Groetjes, Manolito van Galen
11:31 19 januari 2024Je e-mailadres wordt niet gepubliceerd. Vereiste velden zijn gemarkeerd met een *.
Een reactie geven
Je e-mailadres wordt niet gepubliceerd. Vereiste velden zijn gemarkeerd met een *.