Het is bijna Moederdag! Een mooie gelegenheid om je lieve, hardwerkende, prachtige mama in het zonnetje te zetten! Vandaag: mini cheesecakes met roodfruit. Het kost even wat wachttijd, maar deze frisse traktatie is het helemaal waard!
Ingrediënten
Voor 8 stuks
100 g Digestive biscuits
65 g ongezouten roomboter
200 g roomkaas
65 g kristalsuiker
1 tl vanille-extract
rasp van een citroen
50 g crème fraîche
1 ei
mespuntje zout
roodfruit naar keuze ter garnering
muffinvorm of andere kleine bakvormpjes
Bereidingswijze
Heb jij dit recept gemaakt? Of verras je je moeder met een ander heerlijk recept? Laat het ons weten in een reactie via Facebook of Instagram! We zijn benieuwd!
Ingrediënten
Voor 8 stuks
100 g Digestive biscuits
65 g ongezouten roomboter
200 g roomkaas
65 g kristalsuiker
1 tl vanille-extract
rasp van een citroen
50 g crème fraîche
1 ei
mespuntje zout
roodfruit naar keuze ter garnering
muffinvorm of andere kleine bakvormpjes
Bereidingswijze
- Verwarm de oven voor op 150 °C. Verkruimel de koekjes door deze kort in de blender of keukenmachine te doen. Als je die niet hebt, kun je de koekjes in een plastic zakje doen en dit met een deegroller tot koekkruim pletten.
- Smelt de boter in een steelpannetje, voeg het koekkruim toe en roer goed door elkaar.
- Plaats de muffinvormpjes in de bakvorm en verdeel het koekkruim hierover. Druk dit goed aan met een lepel of druk erin met een glas.
- Doe de roomkaas in een kom en klop dit op voor ongeveer een minuut. Vervolgens kun je de suiker, het vanille-extract en zout toevoegen om dit nog twee minuten mee te kloppen. Hierna kan het ei, citroenrasp en de crème fraîche toegevoegd worden. Klop het geheel nog een minuut op.
- Verdeel het mengsel over de vormpjes.
- Zet de vormpjes ongeveer 20 minuten in de oven, het midden van de cheesecake mag nog een beetje wiebelig zijn, dit stijft later op in de koelkast. Laat de cakejes afkoelen tot kamertemperatuur en zet ze vervolgens minimaal 3 uur in de koelkast.
- Snijd de garnering in gewenst formaat en beleg de mini cheesecakes zodra ze opgesteven zijn.
Heb jij dit recept gemaakt? Of verras je je moeder met een ander heerlijk recept? Laat het ons weten in een reactie via Facebook of Instagram! We zijn benieuwd!
Lees ook

Recepten
- 05 September 2025
Parelcouscous bowl met gestoomde groente en crispy maïs
We zijn altijd op zoek naar nieuwe manieren om gezond én lekker te eten, zonder dat je uren in de keuken hoeft te staan
- Karlijn Swaen

Ontspanning
- 28 August 2025
Zo haal je het meeste uit het laatste zomervakantieweekend
Het einde van de zomervakantie is in zicht
- Karlijn Swaen

Recepten
- 04 September 2025
Italiaans getoast: melanzane op zuurdesem
Heb je zin in een zonnige lunch die je direct meeneemt naar Italië
- Karlijn Swaen
0 Reacties
Een reactie geven
Je e-mailadres wordt niet gepubliceerd. Vereiste velden zijn gemarkeerd met een *.