Vegan brownie met gedroogd fruit
Leonie Koker

Vegan brownie met gedroogd fruit

donderdag 13 februari 2025
Naar recept
Betaalde samenwerking met iChoc chocolade
Valentijnsdag staat bijna voor de deur en wat is er nu een betere manier om je geliefde te verrassen dan met een onweerstaanbare portie chocolade! Een brownie recept vinden wij de perfecte keuze voor een dessert, omdat het de ideale combinatie van zoete verwennerij, smaakvolle chocolade en een warm gebaar van liefde en waardering biedt. Deze vegan brownie maken wij met de heerlijke vegan chocolade van iChoc! Heb jij deze chocolade al ontdekt? Duik met ons mee de keuken in en verwen jouw geliefde ook met deze heerlijke vegan brownie.

Brownies


Brownies, een traktatie die wij écht niet kunnen laten staan. Die heerlijke, smeuïge structuur is als een warme knuffel op een dag dat je het nodig hebt. Met hun romige textuur en de smaak van chocolade waar je geen genoeg van krijgt, zijn ze gewoon perfect. Of je nu houdt van de klassieke versie met stukjes noot of liever iets avontuurlijks probeert met extra toevoegingen zoals karamel of pindakaas, brownies zijn altijd een traktatie. We weten ook zeker dat jij jouw moeder enorm zal verrassen met dit heerlijke recept voor deze vegan brownie met gedroogd fruit!

Chocolade van iChoc


Bij ons op de redactie zijn we enorme chocoladeliefhebbers en iChoc is werkelijk een bijzonder chocolademerk dat zowel hart heeft voor mens als planeet, met een breed assortiment aan overheerlijke chocolade smaken. Wat iChoc uniek maakt is dat zij als enige merk plantaardige 'melk' chocolade aanbieden wat ongelooflijk romig en smaakvol is. Hiermee bewijzen ze dat je geen zuivel nodig hebt voor fantastische chocolade. Bovendien is iChoc 100% biologisch, maar wordt het ook gemaakt van eerlijk verhandelde cacao uit de Dominicaanse Republiek, zonder genetisch gemodificeerde ingrediënten. Dus als je op zoek bent naar heerlijke én verantwoorde chocolade, dan moet je zeker iChoc ontdekken!


Side note: dit recept is voor 1 brownie, waar wij ongeveer 12 stukjes uit halen.

Ingrediënten

10 minuten voorbereiden
20 minuten koken

Voor

4

personen

Ingrediënten voor de vegan brownie

Zo maak je de vegan brownie met gedroogd fruit

Stap 1

Verwarm de oven voor op 180 °C en bekleed een brownievorm met bakpapier.

Stap 2

Meng de bloem, suiker, cacaopoeder, bakpoeder en het zout in een kom en meng door elkaar. Voeg daarna de amandelmelk, olie en het vanille-extract toe en mix door elkaar met een handmixer of keukenmachine. 

Stap 3

Smelt de twee repen iChoc Choco Cookie au bain-marie en voeg toe aan het beslag. Mix tot het beslag een glad geheel vormt. Giet het beslag in de met bakpapier beklede brownievorm en verdeel hierover de reep iChoc White Nougat Crisp.

Stap 4

Verdeel het gevriesdroogde fruit over het beslag en dek af met aluminiumfolie met de matte kant naar boven. Dit doe je om ervoor te zorgen dat het fruit niet verbrand. Je kunt er ook voor kiezen om het gevriesdroogde fruit pas toe te voegen als de brownie klaar is. Zet de brownievorm 20-25 minuten in het midden van een voorverwarmde oven. 

Stap 5

Prik met een satéprikker in de brownie om te kijken of deze gaar is. Haal de brownie uit de vorm en snijd in 12 stukken. Eet smakelijk!

Ga jij jouw moeder verwennen met deze heerlijke vegan brownie met gedroogd fruit?

Laat het ons weten in een reactie op de website, Facebook of Instagram. Wij zijn benieuwd!

Wil je een keukenmachine gebruiken voor dit recept? Lees dan hier welke wij de beste vinden!

Lees ook

Parelcouscous bowl met gestoomde groente en crispy maïs
  • 05 September 2025

Parelcouscous bowl met gestoomde groente en crispy maïs

We zijn altijd op zoek naar nieuwe manieren om gezond én lekker te eten, zonder dat je uren in de keuken hoeft te staan

  • Karlijn Swaen
Recept bekijken
Zo haal je het meeste uit het laatste zomervakantieweekend
  • 28 August 2025

Zo haal je het meeste uit het laatste zomervakantieweekend

Het einde van de zomervakantie is in zicht

  • Karlijn Swaen
Artikel bekijken
Italiaans getoast: melanzane op zuurdesem
  • 04 September 2025

Italiaans getoast: melanzane op zuurdesem

Heb je zin in een zonnige lunch die je direct meeneemt naar Italië

  • Karlijn Swaen
Recept bekijken

0 Reacties

Een reactie geven

Je e-mailadres wordt niet gepubliceerd. Vereiste velden zijn gemarkeerd met een *.