Mooi Mediterraan: haverkoekjes
Sanne Romp

Mooi Mediterraan: haverkoekjes

woensdag 21 oktober 2020

De zussen Janine en Annemieke Jansen hebben hun derde kookboek uitgebracht. In dit mooie kookboek leren ze je meer over de gezonde mediterrane keuken. Wij delen vandaag het recept voor de haverkoekjes uit het kookboek Mooi Mediterraan. Ben je benieuwd wat wij van het kookboek vonden? Lees dan hier onze review. "Een waarschuwing is hier op zijn plaats. Deze koekjes zijn niet bepaald zoet. Helemaal niet, zelfs. Wij vinden dat wel lekker, en zo onzoet zijn ze ook prima voor tussendoor. Maar het staat je vrij de hoeveelheden aan te passen, natuurlijk. Ook zijn deze koekjes bijzonder goed voor je darmen, vanwege het lijnzaad! Havermeel is verkrijgbaar bij de biowinkel. Of maal havervlokken met een keukenmachine tot meel; zo gepiept. Overigens gaat hier de kreet: de ene calorie is de andere niet echt op. Deze koekjes zijn niet heel laag in calorieën, maar echt wel gezond!" Ingrediënten voor 25 koekjes 200 g havermeel 50 g notenpasta (of pindakaas) 25 g ahornsiroop of honing 45 g gebroken lijnzaad 3 el olijfolie Bereidingswijze



  1. Verwarm de oven tot 180 °C.

  2. Hussel alles door elkaar. Is het deeg te droog, voeg dan een beetje water toe. Rol het deeg met behulp van twee vellen bakpapier en een deegroller uit tot het ongeveer 2 millimeter dun is.

  3. Steek er koekjes uit met een vormpje of een glas.

  4. Vet een ovenschaal in met olie en bak ze in 10 à 15 minuten lichtbruin.


  PS. Wil jij blijvend minder vlees eten en vaker vegetarisch, maar lukt het je niet om je eetpatroon te veranderen? Of heb je een vriend(in) die hulp kan gebruiken? Koop dan nu onze online cursus vleesminderen in 15 dagen! Je krijgt 5 euro korting met code DEHIPPEVEGETARIER. Na de cursus geniet je gegarandeerd van een nieuw eetpatroon! Mooi Mediterraan Janine Jansen, Annemieke Jansen Uitgever: Fontaine Uitgevers EAN: 9789059565500 Prijs: €24,99

Heb jij dit recept gemaakt? Of een ander recept uit het kookboek Mooi Mediterraan?

Laat het ons weten in een reactie, op Instagram of Facebook. Wij zijn benieuwd!

Meer tips over Mediterraans eten voor vegetariërs? Lees dan dit artikel!

Lees ook

Parelcouscous bowl met gestoomde groente en crispy maïs
  • 05 September 2025

Parelcouscous bowl met gestoomde groente en crispy maïs

We zijn altijd op zoek naar nieuwe manieren om gezond én lekker te eten, zonder dat je uren in de keuken hoeft te staan

  • Karlijn Swaen
Recept bekijken
Zo haal je het meeste uit het laatste zomervakantieweekend
  • 28 August 2025

Zo haal je het meeste uit het laatste zomervakantieweekend

Het einde van de zomervakantie is in zicht

  • Karlijn Swaen
Artikel bekijken
Italiaans getoast: melanzane op zuurdesem
  • 04 September 2025

Italiaans getoast: melanzane op zuurdesem

Heb je zin in een zonnige lunch die je direct meeneemt naar Italië

  • Karlijn Swaen
Recept bekijken

1 Reacties

Mevr.S. Romp Kan ik het lijnzaad ook weglaten? Wat kan ik i.p.v. (gebroken)lijnzaad gebruiken? Ik krijg altijd bloedblaren van (gebroken) lijnzaad in mijn mond .

11:41 19 januari 2024

Hi, wat vervelend zeg! Ik zou dan inderdaad het lijnzaad lekker weglaten. Vervang het door een extra hoeveelheid havermout of probeer het recept eens met chia- of hennepzaad. Daarmee moet het ook zeker lukken. Heel veel bakplezier!

11:41 19 januari 2024

Een reactie geven

Je e-mailadres wordt niet gepubliceerd. Vereiste velden zijn gemarkeerd met een *.