Ingrediënten
Voor 2 personen
500 g biologische zoete bataat
200 g biologische tomatenstukjes
170 g biologische tempeh gehakt
100 g biologische spinazie
75 g biologische corn chips naturel
1 biologische ui
2 biologische knoflookteentjes
2 biologische romatomaten
2 tl biologische cajunkruiden
1 el bakolie
peper naar smaak
Bereidingswijze
1. Breng water aan de kook voor de zoete bataat. Schil de bataten, snijd in blokjes en kook in 15 minuten gaar. Giet daarna het water af.
2. Was de spinazie onder de kraan en snijd klein. Pel de ui en snijd fijn. Pel de knoflook. Was de tomaat en snijd klein.
3. Verwarm bakolie in een grote koekenpan en bak het tempeh gehakt met de ui en tomaat op middelhoog vuur. Doe de tomatenstukjes, zoete bataat en cajunkruiden erbij en pers de knoflook erboven uit. Voeg de spinazie beetje bij beetje toe, totdat het geslonken is. Proef en breng op smaak met peper.
4. Schep het zoete bataatmengsel in een schaal en strooi de nachochips erover.
Meer weten over het vegetarische Ekomenu?
In Mijn Persoonlijke Menu van Ekomenu kies je jouw leefstijl (bijvoorbeeld vegetarisch of vegan), geef je aan hoeveel maaltijden je wilt bestellen, voor hoeveel personen en kies je zelf je recepten (Ekomenu heeft wekelijks zo'n 10 vegetarische recepten). Vervolgens koopt Ekomenu alles 100% biologisch in en brengen alles bij jou thuis. Bezorging is gratis. Binnen 20-30 minuten staat jouw maaltijd op tafel!
En hier is nog meer goed nieuws: gebruik de code 50HVEGA en ontvang direct 50% korting op jouw eerste maaltijdbox. Klik hier om jouw eerste box te bestellen! Waarom zou je nog wachten? Je bent dan verzekerd van zorgeloos, gezond en 100% biologisch eten, direct bij jou thuis bezorgd. Zeker de moeite van het proberen waard!
Heb jij dit recept van Ekomenu gemaakt? Ben jij fan van de box of wil je het gaan proberen? Laat het ons weten in een reactie onder dit artikel of via Facebook of Instagram. We zijn heel benieuwd!
Lees ook

- 05 September 2025
Parelcouscous bowl met gestoomde groente en crispy maïs
We zijn altijd op zoek naar nieuwe manieren om gezond én lekker te eten, zonder dat je uren in de keuken hoeft te staan
- Karlijn Swaen

- 28 August 2025
Zo haal je het meeste uit het laatste zomervakantieweekend
Het einde van de zomervakantie is in zicht
- Karlijn Swaen

- 04 September 2025
Italiaans getoast: melanzane op zuurdesem
Heb je zin in een zonnige lunch die je direct meeneemt naar Italië
- Karlijn Swaen
0 Reacties
Een reactie geven
Je e-mailadres wordt niet gepubliceerd. Vereiste velden zijn gemarkeerd met een *.