Ingrediënten
Voor
personen
Ingrediënten
Bereidingswijze
Stap 1
Verwarm de oven voor op 180 °C.
Stap 2
Halveer de rode puntpaprika’s in de lengte. Snijd door de steeltjes heen. Verwijder de zaadjes en de zaadlijsten en spoel de paprika’s onder koud water schoon. Dep de paprikahelften droog met keukenpapier en leg ze met de snijkant naar boven op een met bakpapier beklede bakplaat.
Stap 3
Meng de tomatenblokjes, zwarte bonen en de helft van de mais met het gerookte paprikapoeder, komijnpoeder en uienpoeder in een kom. Schep het mengsel in de paprikahelften en verdeel hier de geraspte cheddar over. Verkruimel tot slot de nachos over de gevulde paprika’s.
Stap 4
Dek de bakplaat af met aluminiumfolie en bak de gevulde paprika’s 20 minuten in de oven.
Stap 5
Halveer ondertussen de cherrytomaatjes, snijd de ijsbergsla fijn, de koriander grof en de jalapeño in plakjes.
Stap 6
Halveer de avocado’s, verwijder de pit en schep het vruchtvlees in een kom. Prak het vruchtvlees fijn, voeg de zure room toe en meng tot een gladde avocadosaus. Halveer de limoen, pers het sap uit en voeg dit toe aan de avocadosaus. Roer de saus nog een keer door, proef en breng op smaak met zout en peper.
Stap 7
Haal de gevulde paprika’s uit de oven en verdeel hier de overgebleven mais, cherrytomaten, ijsbergsla, koriander, jalapeño en avocadosaus over en serveer direct.
Heb jij dit recept gemaakt? Of heb je een ander favoriet gerecht?
Laat het ons weten in een reactie, op Instagram of Facebook. Wij zijn benieuwd!
Lees ook

- 15 September 2025
Hou de zomer vast: 3 vegetarische klassiekers met een verrassende twist
De zon laat zich misschien minder vaak zien en de avonden worden alweer korter, maar dat betekent niet dat de zomer voorbij hoeft te zijn
- Karlijn Swaen

- 05 September 2025
Parelcouscous bowl met gestoomde groente en crispy maïs
We zijn altijd op zoek naar nieuwe manieren om gezond én lekker te eten, zonder dat je uren in de keuken hoeft te staan
- Karlijn Swaen

- 08 September 2025
Granola test: welke granola is het lekkerst én het gezondst?
Granola is niet meer weg te denken van de ontbijttafel
- Karlijn Swaen
1 Reacties
Goedemiddag, Is dit voor 4 personen? Staat er namelijk niet bij. Groet, Aafke
11:40 19 januari 2024Hi Aafke, Je kunt dit recept gebruiken voor als snack bij de borrel, maar je kunt het ook avondeten! Voor de grote eters is dit zeker voor vier personen, maar mocht je lichte trek hebben zal ik uitgaan van 6 personen. Liefs, Karlijn
11:40 19 januari 2024Je e-mailadres wordt niet gepubliceerd. Vereiste velden zijn gemarkeerd met een *.
Een reactie geven
Je e-mailadres wordt niet gepubliceerd. Vereiste velden zijn gemarkeerd met een *.