No bake energie repen
Isabel Boerdam

No bake energie repen

dinsdag 28 februari 2017
Heb jij weleens zelf energierepen gemaakt? Je denkt misschien: ‘wat een gedoe…’ maar eigenlijk is het super gemakkelijk! Zéker met de gemengde noten, pitten, bessen en bonen-zakjes vanaf Nuts about Nature die ik laatst ontdekte. Je maakt je eigen reep met 4 ingrediënten in 10 minuten!

3 x energie repen met noten in 10 minuten
Ik bedacht deze drie varianten voor jullie. Allemaal even snel te maken! De ene met banaan en kokos, de andere met chiazaad, appelstroop en abrikozen en tot slot een krachtpatser met cacao en espresso. Wat wordt jouw favoriet?



- Noten & bessenreep met chia en abrikozen
50 gram Nuts about Nature noten & bessen (1 klein rose zakje met amandel, hazelnoot, cranberry en gojibes)
45 gram gedroogde abrikozen, geweekt
25 gram appelstroop
1 eetlepel chiazaad

Doe de geweekte abrikozen samen met de appelstroop in een blender of magic bullet en mix. Meng dit handmatig met de noten & bessen en het chiazaad tot het een plakkerig geheel is. Beleg een bord met plasticfolie. Gebruik een vormpje of de vrije hand om een mooie reep (of balletjes) te maken en leg deze op het plasticfolie. Laat minstens 2 uur rusten in de koelkast. Nu kan je de reep in kleinere reepjes snijden om mee te nemen voor onderweg!

- Noten & pittenreep met banaan en kokos
50 gram Nuts about Nature noten & pitten (1 klein oranje zakje met amandel, cashew, abrikoos en pompoenpit)
25 gram kokosolie, gesmolten
25 gram banaan
1 eetlepel kokossnippers

Doe de gesmolten kokosolie samen met de banaan in een blender of magic bullet en mix. Meng dit handmatig met de noten & pitten en de kokossnippers tot het een plakkerig geheel is. Laat 20 minuten staan zodat de kokosolie weer iets kan stollen. Beleg een bord met plasticfolie. Gebruik een vormpje of de vrije hand om een mooie reep (of balletjes) te maken en leg deze op het plasticfolie. Laat minstens 2 uur rusten in de koelkast. Nu kan je de reep in kleinere reepjes snijden om mee te nemen voor onderweg!

- Noten & bonenreep met cacao en espresso
50 gram Nuts about Nature noten & bonen (1 klein groene zakje met cashew, amandel en sojaboon)
50 gram dadels, ontpit
1 eetlepel espresso
1 theelepel cacaopoeder

Doe de geweekte dadels samen met de espresso en cacao in een blender of magic bullet en mix. Meng dit handmatig met de noten & bonen tot het een plakkerig geheel is. Beleg een bord met plasticfolie. Gebruik een vormpje of de vrije hand om een mooie reep (of balletjes) te maken en leg deze op het plasticfolie. Laat minstens 2 uur rusten in de koelkast. Nu kan je de reep in kleinere reepjes snijden om mee te nemen voor onderweg!

Heb jij dit recept gemaakt? Verras ons dan met een foto van jouw creatie via Facebook, Instagram of Twitter! Ook vragen of opmerkingen zijn altijd welkom. We zijn ontzettend benieuwd!

Lees ook

Parelcouscous bowl met gestoomde groente en crispy maïs
  • 05 September 2025

Parelcouscous bowl met gestoomde groente en crispy maïs

We zijn altijd op zoek naar nieuwe manieren om gezond én lekker te eten, zonder dat je uren in de keuken hoeft te staan

  • Karlijn Swaen
Recept bekijken
Zo haal je het meeste uit het laatste zomervakantieweekend
  • 28 August 2025

Zo haal je het meeste uit het laatste zomervakantieweekend

Het einde van de zomervakantie is in zicht

  • Karlijn Swaen
Artikel bekijken
Italiaans getoast: melanzane op zuurdesem
  • 04 September 2025

Italiaans getoast: melanzane op zuurdesem

Heb je zin in een zonnige lunch die je direct meeneemt naar Italië

  • Karlijn Swaen
Recept bekijken

1 Reacties

Lekkere repen, alleen zou ik geen koolhydraten en vetten combineren. Tenzij je wilt aankomen natuurlijk. Combinatie van eiwitten met vetten of eiwitten met koolhydraten is beter. Zeker geen vetten met snel opneembare koolhydraten combineren!

13:24 30 januari 2024

Een reactie geven

Je e-mailadres wordt niet gepubliceerd. Vereiste velden zijn gemarkeerd met een *.