Vandaag willen we een recept delen met gim uit het kookboek 'Noedels' van Emma de Thouars. Met zeewier kun je werkelijk alle kanten op. Verkruimel het over rijst met ei voor een snelle maaltijd, meng het door een salade of strooi het over popcorn. "Wat ik er ook mee eet, de smaak voert me meteen terug naar Korea." zegt Emma. Krijg je ook zin in zeewier? Blijf dan lezen voor het recept van noedels met zeewierboter.
Ingrediënten
Voor
personen
Ingredients
Zo maak je de noedels met zeewierboter
Stap 1
Breng een pan met ruim gezouten water aan de kook. Kook de spaghetti of noedels zoals aangegeven op de verpakking. Doe intussen de boter en sesamolie in een grote kom en verkruimel met je handen de gim erboven. Giet de noedels af, maar bewaar een klein beetje kookwater.
Stap 2
Meng de noedels met alle ingrediënten in de kom. Voeg beetje bij beetje een paar eetlepels kookwater toe en blijf roeren tot je een mooie, glanzende saus om je noedels hebt. Proef en breng eventueel op smaak met extra zout, maar als je water al goed gezouten was, is dat waarschijnlijk niet nodig.
Heb jij dit recept voor noedels met zeewierboter of een ander recept uit het kookboek 'Noedels' gemaakt?
Wat vond je ervan? Laat het ons weten in een reactie of op Facebook. Je kunt ons ook taggen op Instagram met @dehippevegetarier of #dehippevegetarier! Wij zijn benieuwd.
Lees ook

- 05 September 2025
Parelcouscous bowl met gestoomde groente en crispy maïs
We zijn altijd op zoek naar nieuwe manieren om gezond én lekker te eten, zonder dat je uren in de keuken hoeft te staan
- Karlijn Swaen

- 28 August 2025
Zo haal je het meeste uit het laatste zomervakantieweekend
Het einde van de zomervakantie is in zicht
- Karlijn Swaen

- 04 September 2025
Italiaans getoast: melanzane op zuurdesem
Heb je zin in een zonnige lunch die je direct meeneemt naar Italië
- Karlijn Swaen
0 Reacties
Een reactie geven
Je e-mailadres wordt niet gepubliceerd. Vereiste velden zijn gemarkeerd met een *.