'Nozarella' voor tosti's en pizza's
Willemijn van Bree

'Nozarella' voor tosti's en pizza's

vrijdag 28 mei 2021
Naar recept

Vandaag delen we het recept voor 'nozarella', uit het kookboek 50 x vegan zuivel van Marleen Visser. Als je je afvraagt wat dat zou moeten zijn: nozarella is een vegan alternatief voor mozarella. Het is vrij eenvoudig te maken en vervolgens zo'n 3-4 dagen houdbaar. Als je zin hebt in een lekkere vegan tosti of pizza, is de nozarella perfect om erop te doen. Maak bijvoorbeeld een heerlijk krokante tosti met pesto, zongedroogde tomaat en jouw zelfgemaakte nozarella!

Ingrediënten

30 minuten voorbereiden
minuten koken

Voor

4

personen

voor 1 grote bal nozarella

Verder nodig


keukenmachine of blender kleine steelpan

Bereidingswijze

Stap 1

Meng de psylliumvezels met het water in een kleine kom. Laat enkele minuten staan.

Stap 2

Meng alle ingrediënten in een keukenmachine of blender en mix tot een gladde massa.

Stap 3

Giet het mengsel in een kleine steelpan en verwarm al roerend met een spatel op laag vuur. Blijf constant roeren tot er na zo’n 5-10 minuten een samenhangend geheel ontstaat.  Roer langs de rand en de bodem van de pan zodat de kaas niet aanbakt. Haal de pan van  het vuur en schep de massa in een rond kommetje. Laat afkoelen en bewaar in de koelkast.

Ga jij deze nozarella zelf maken? Heb jij het kookboek 50 x vegan zuivel al in huis? Laat het ons weten in een reactie onder dit artikel, via Instagram of Facebook. Wij zijn benieuwd!   50 x vegan zuivel Marleen Visser Uitgeverij: Becht

Lees ook

Parelcouscous bowl met gestoomde groente en crispy maïs
  • 05 September 2025

Parelcouscous bowl met gestoomde groente en crispy maïs

We zijn altijd op zoek naar nieuwe manieren om gezond én lekker te eten, zonder dat je uren in de keuken hoeft te staan

  • Karlijn Swaen
Recept bekijken
Zo haal je het meeste uit het laatste zomervakantieweekend
  • 28 August 2025

Zo haal je het meeste uit het laatste zomervakantieweekend

Het einde van de zomervakantie is in zicht

  • Karlijn Swaen
Artikel bekijken
Italiaans getoast: melanzane op zuurdesem
  • 04 September 2025

Italiaans getoast: melanzane op zuurdesem

Heb je zin in een zonnige lunch die je direct meeneemt naar Italië

  • Karlijn Swaen
Recept bekijken

0 Reacties

Een reactie geven

Je e-mailadres wordt niet gepubliceerd. Vereiste velden zijn gemarkeerd met een *.