Het is alweer dag 3 van de Nationale Week Zonder Vlees. We delen iedere dag van deze bijzondere week twee recepten met verschillende vegetarische eiwitbronnen. Vandaag is het o.a. de beurt aan het ei. Lees hieronder meer over deze eiwitbron én vind het recept van deze prachtige eggwrap met spinazie, hüttenkäse en tomaat!
Vegetarische eiwitbron: eieren
Een goede bron van eiwitten zijn eieren. Ei zit vol met eiwit, ijzer en vitamines die belangrijk zijn voor vegetariërs. In tegenstelling tot de andere eiwitbronnen die we deze week bespreken, is ei een dierlijk product. Wel zijn er eieren te koop met een biologisch en een beter leven keurmerk. Wij kiezen er daarom wel voor om ei in sommige gerechten te gebruiken.
Ingrediënten
voor 1 persoon
2 eieren
scheutje melk naar keuze
100 gram hüttenkäse
30 gram spinazie
50 gram snoep- of cherrytomaten
½ avocado
peper en zout
1 el olijfolie
Bereidingswijze
Heb jij deze eggwrap gemaakt? Wat vond je ervan? Laat het ons weten in een reactie onder dit artikel of via Facebook of Instagram. We zijn heel benieuwd!
Vegetarische eiwitbron: eieren
Een goede bron van eiwitten zijn eieren. Ei zit vol met eiwit, ijzer en vitamines die belangrijk zijn voor vegetariërs. In tegenstelling tot de andere eiwitbronnen die we deze week bespreken, is ei een dierlijk product. Wel zijn er eieren te koop met een biologisch en een beter leven keurmerk. Wij kiezen er daarom wel voor om ei in sommige gerechten te gebruiken.
Ingrediënten
voor 1 persoon
2 eieren
scheutje melk naar keuze
100 gram hüttenkäse
30 gram spinazie
50 gram snoep- of cherrytomaten
½ avocado
peper en zout
1 el olijfolie
Bereidingswijze
- Klop de eieren los in een kom, voeg hier een scheutje melk aan toe en doe er een snufje peper en zout doorheen.
- Zet een grote koekenpan met olijfolie op het vuur. Het is fijn om een grote koekenpan te pakken, zodat de wrap wat dunner wordt!
- Bak de wrap op middelhoog vuur gaar in de pan met een deksel erop.
- Snijd de tomaatjes doormidden en de avocado in partjes.
- Vul de wrap door eerst een hand spinazie, dan de hüttenkäse en als laatst de tomaat en avocado erin te doen.
- Vouw of rol de wrap op en je hebt een lekkere, voedzame lunch!
Heb jij deze eggwrap gemaakt? Wat vond je ervan? Laat het ons weten in een reactie onder dit artikel of via Facebook of Instagram. We zijn heel benieuwd!
Lees ook
Recepten
- 15 September 2025
Hou de zomer vast: 3 vegetarische klassiekers met een verrassende twist
De zon laat zich misschien minder vaak zien en de avonden worden alweer korter, maar dat betekent niet dat de zomer voorbij hoeft te zijn
- Karlijn Swaen
Recepten
- 05 September 2025
Parelcouscous bowl met gestoomde groente en crispy maïs
We zijn altijd op zoek naar nieuwe manieren om gezond én lekker te eten, zonder dat je uren in de keuken hoeft te staan
- Karlijn Swaen
In mijn keuken
- 08 September 2025
Granola test: welke granola is het lekkerst én het gezondst?
Granola is niet meer weg te denken van de ontbijttafel
- Karlijn Swaen
0 Reacties
Een reactie geven
Je e-mailadres wordt niet gepubliceerd. Vereiste velden zijn gemarkeerd met een *.