Gebakken rijst met gemarineerde tofu
Sammie Eslamimoghaddam

Gebakken rijst met gemarineerde tofu

woensdag 30 april 2025
Naar recept
Een heerlijk en snel gerecht maken vanavond? Probeer dan eens deze gebakken rijst met gemarineerde tofu! Dit gerecht is zelfs nog lekkerder als je nog wat leftover rijst van de dag ervoor hebt staan. Lees snel verder.

Ingrediënten

Voor

4

personen

Ingrediënten voor de gemarineerde tofu

Ingrediënten voor de rijst

Bereidingswijze

Stap 1

Snijd de tofu in kleine blokjes, rasp de gember en hak deze fijn. Pers de knoflook en meng vervolgens alle ingrediënten voor de gemarineerde tofu (inclusief de tofu) door elkaar en laat dit ongeveer een half uurtje afgedekt in de koelkast staan.

Stap 2

Kook in dit halfuurtje alvast de rijst volgens de verpakking of in een rijstkoker en laat dit afkoelen.

Stap 3

Snijd de bosui in ringen, de paksoi in reepjes, de paprika in blokjes en rasp de wortel. 

Stap 4

Houd een vierde van de bosui apart voor de garnering.

Stap 5

Verhit een wokpan op het vuur met olijfolie en bak de tofublokjes kort op hoog vuur.

Stap 6

Zet het vuur iets lager en bak de paprika, bosui en wortel mee. 

Stap 7

Verdeel de groentes naar de zijkanten van de pan en maak het midden vrij. Breek hierin de eieren en roer dit tot roerei. Wanneer dit stevig is, kan het weer gemixt worden met de groentes. 

Stap 8

Voeg de rijst en de paksoi toe en bak dit 2 minuten mee. 

Stap 9

Voeg de sojasaus en 5 spice toe en roer dit er goed doorheen. 

Stap 10

Verdeel het gerecht over 4 borden, sprenkel er limoen overheen en verdeel de apart gehouden bosui. 

Heb jij dit recept gemaakt?

Laat het ons weten in een reactie onder dit artikel of via Facebook of Instagram. We zijn heel benieuwd!  

Op zoek naar meer tofu-inspiratie? Neem dan hier een kijkje!

Lees ook

Hou de zomer vast: 3 vegetarische klassiekers met een verrassende twist
  • 15 September 2025

Hou de zomer vast: 3 vegetarische klassiekers met een verrassende twist

De zon laat zich misschien minder vaak zien en de avonden worden alweer korter, maar dat betekent niet dat de zomer voorbij hoeft te zijn

  • Karlijn Swaen
Recept bekijken
Parelcouscous bowl met gestoomde groente en crispy maïs
  • 05 September 2025

Parelcouscous bowl met gestoomde groente en crispy maïs

We zijn altijd op zoek naar nieuwe manieren om gezond én lekker te eten, zonder dat je uren in de keuken hoeft te staan

  • Karlijn Swaen
Recept bekijken
Granola test: welke granola is het lekkerst én het gezondst?
  • 08 September 2025

Granola test: welke granola is het lekkerst én het gezondst?

Granola is niet meer weg te denken van de ontbijttafel

  • Karlijn Swaen
Artikel bekijken

0 Reacties

Een reactie geven

Je e-mailadres wordt niet gepubliceerd. Vereiste velden zijn gemarkeerd met een *.