Gekarameliseerde bospaddenstoelen met pastinaakpuree & geitenkaas
Daniëlle van Kampen

Gekarameliseerde bospaddenstoelen met pastinaakpuree & geitenkaas

maandag 01 maart 2021
Het is bijna zover, de Nationale Week Zonder Vlees gaat op 8 maart van start! Ga jij met ons de uitdaging aan om een weekje geen vlees te eten? Of misschien eet je al vegetarisch, en kan je vrienden en familie uitdagen om de vegetarische keuken te ontdekken. Dat gaat zeker lukken met deze overheerlijke vegetarische recepten, die wij speciaal hebben bedacht voor deze bijzondere week! Vandaag delen wij een (hart)verwarmend recept voor gekarameliseerde bospaddenstoelen met pastinaakpuree en geitenkaas!

Ingrediënten
4 personen
400 g paddenstoelenmix
4 el balsamicoazijn
1 rode ui
10 g tijm
600 g pastinaak
200 g spinazie
200 g aardappels
100 ml plantaardige kookroom
200 g geitenkaas
peper en zout

Bereidingswijze
Voor de gekarameliseerde paddenstoelenmix
1. Halveer de paddenstoelen en snijd de rode ui in ringen. Verhit ondertussen een pan met een beetje olie erin en bak vervolgens de ui kort tot hij glazig is.
2. Bak de paddenstoelen 5-8 minuten mee. Voeg als laatst de spinazie toe. Blus de paddenstoelen, spinazie en ui af met de balsamicoazijn en breng op smaak met peper en zout.

Voor de pastinaakpuree
1. Schil de pastinaak en aardappels en snijd ze in grove stukken. Kook de aardappel met de pastinaak circa 20 minuten in water met zout. Ris ondertussen de blaadjes van de takjes tijm.
2. Giet de pastinaak en aardappel af. Voeg de tijm en plantaardige kookroom toe en stamp met een pureestamper tot puree. Breng op smaak met peper en eventueel zout.
3. Schep op de borden de gekarameliseerde paddenstoelen op de puree en garneer met de geitenkaas en overgebleven tijm.

Heb jij dit recept gemaakt? Wat vond je ervan? Laat het ons weten in een reactie onder dit artikel of via Facebook of Instagram. We zijn heel benieuwd!

 

Lees ook

Zo haal je het meeste uit het laatste zomervakantieweekend
  • 28 August 2025

Zo haal je het meeste uit het laatste zomervakantieweekend

Het einde van de zomervakantie is in zicht

  • Karlijn Swaen
Artikel bekijken
Parelcouscous bowl met gestoomde groente en crispy maïs
  • 05 September 2025

Parelcouscous bowl met gestoomde groente en crispy maïs

We zijn altijd op zoek naar nieuwe manieren om gezond én lekker te eten, zonder dat je uren in de keuken hoeft te staan

  • Karlijn Swaen
Recept bekijken
Granola test: welke granola is het lekkerst én het gezondst?
  • 08 September 2025

Granola test: welke granola is het lekkerst én het gezondst?

Granola is niet meer weg te denken van de ontbijttafel

  • Karlijn Swaen
Artikel bekijken

3 Reacties

Heel smaakvol, die azijn geeft het geheel een fijne smaak zonder te overheersen. De pastinaakpuree heb ik vervangen door zoete aardappelpuree, beetje room en geitenkaas erdoor..kan ook goed (voor de variatie). Al met al een fijn herfstgerecht!

11:39 19 januari 2024

Hi Marlies, Wat leuk om te horen dat je dit een fijn herfstrecept vindt! Dit is ook één van onze favorieten. Fijne herfst Liefs, Karlijn

11:39 19 januari 2024

Niet geweldig. Teveel balsamicoazijn en geen goede samenhang Ik zal het geen tweede keer maken

11:39 19 januari 2024

Hi Olga, Wat vervelend dat het recept niet naar wens was. Hopelijk geeft een andere recept van De Hippe Vegetariër een beter resultaat! :-)

11:39 19 januari 2024

Smaken goed maar beetje structuurloos, ik zou bv. geroosterde hazelnoten toevoegen voor een beetje bite.

11:39 19 januari 2024

Een reactie geven

Je e-mailadres wordt niet gepubliceerd. Vereiste velden zijn gemarkeerd met een *.