Oosterse salade met sojabonen en gemarineerde tempeh
Anouska Blankman

Oosterse salade met sojabonen en gemarineerde tempeh

maandag 27 mei 2024
Naar recept
Probeer deze eiwitrijke Oosterse salade met sojabonen en gemarineerde tempeh! De sojabonen en tempeh barsten van de eiwitten en leveren daarnaast ijzer en vitamine B1, onmisbare voedingsstoffen voor vegetariërs. Soja, een veelzijdige peulvrucht, vormt de basis van veel vleesvervangers en is eenvoudig zelf te kruiden. Voor dit gerecht hebben we tempeh heerlijk gemarineerd om extra smaak toe te voegen. Wil je meer plantaardige eiwitten op je bord? Dan is dit recept een must-try!

Ingrediënten

30 minuten voorbereiden
10 minuten koken

Voor

4

personen

Voor de tempeh

Voor de salade

Voor de soja-honing dressing

Oosterse salade met sojabonen en gemarineerde tempeh

Stap 1

Snijd de tempeh in dunne plakjes, doe dit in een bakje en meng dit met de hoisinsaus en zonnebloemolie. Laat dit vervolgens een half uur staan.

Stap 2

Was en snijd de kropsla in reepjes, snijd de komkommer in partjes, de lente-ui in ringetjes en rasp de bietjes. Roer samen met de andere ingrediënten voor de salade in een grote kom door elkaar.

Stap 3

Zet een grillpan op het vuur met olie en gril de plakken tempeh 3 minuten per kant.

Stap 4

Meng de sojasaus, sap van de limoen, honing, sesamolie en knoflook door elkaar en meng dit door de salade heen.

Stap 5

Verdeel de salade over 4 borden en leg de tempeh hier bovenop.

Heb jij deze Oosterse salade met sojabonen en gemarineerde tempeh al gemaakt?

Laat het ons weten in een reactie op de website, Facebook of Instagram. Wij zijn benieuwd!

Lees ook

Hou de zomer vast: 3 vegetarische klassiekers met een verrassende twist
  • 15 September 2025

Hou de zomer vast: 3 vegetarische klassiekers met een verrassende twist

De zon laat zich misschien minder vaak zien en de avonden worden alweer korter, maar dat betekent niet dat de zomer voorbij hoeft te zijn

  • Karlijn Swaen
Recept bekijken
Parelcouscous bowl met gestoomde groente en crispy maïs
  • 05 September 2025

Parelcouscous bowl met gestoomde groente en crispy maïs

We zijn altijd op zoek naar nieuwe manieren om gezond én lekker te eten, zonder dat je uren in de keuken hoeft te staan

  • Karlijn Swaen
Recept bekijken
Granola test: welke granola is het lekkerst én het gezondst?
  • 08 September 2025

Granola test: welke granola is het lekkerst én het gezondst?

Granola is niet meer weg te denken van de ontbijttafel

  • Karlijn Swaen
Artikel bekijken

0 Reacties

Een reactie geven

Je e-mailadres wordt niet gepubliceerd. Vereiste velden zijn gemarkeerd met een *.