Ingrediënten
Voor
personen
Voor de tempeh
Voor de salade
Voor de soja-honing dressing
Oosterse salade met sojabonen en gemarineerde tempeh
Stap 1
Snijd de tempeh in dunne plakjes, doe dit in een bakje en meng dit met de hoisinsaus en zonnebloemolie. Laat dit vervolgens een half uur staan.
Stap 2
Was en snijd de kropsla in reepjes, snijd de komkommer in partjes, de lente-ui in ringetjes en rasp de bietjes. Roer samen met de andere ingrediënten voor de salade in een grote kom door elkaar.
Stap 3
Zet een grillpan op het vuur met olie en gril de plakken tempeh 3 minuten per kant.
Stap 4
Meng de sojasaus, sap van de limoen, honing, sesamolie en knoflook door elkaar en meng dit door de salade heen.
Stap 5
Verdeel de salade over 4 borden en leg de tempeh hier bovenop.
Heb jij deze Oosterse salade met sojabonen en gemarineerde tempeh al gemaakt?
Laat het ons weten in een reactie op de website, Facebook of Instagram. Wij zijn benieuwd!
Lees ook

- 05 September 2025
Parelcouscous bowl met gestoomde groente en crispy maïs
We zijn altijd op zoek naar nieuwe manieren om gezond én lekker te eten, zonder dat je uren in de keuken hoeft te staan
- Karlijn Swaen

- 28 August 2025
Zo haal je het meeste uit het laatste zomervakantieweekend
Het einde van de zomervakantie is in zicht
- Karlijn Swaen

- 04 September 2025
Italiaans getoast: melanzane op zuurdesem
Heb je zin in een zonnige lunch die je direct meeneemt naar Italië
- Karlijn Swaen
0 Reacties
Een reactie geven
Je e-mailadres wordt niet gepubliceerd. Vereiste velden zijn gemarkeerd met een *.