Paddenstoelen met zeezoutboter en tijm op toast
Sammie Eslamimoghaddam

Paddenstoelen met zeezoutboter en tijm op toast

zondag 15 maart 2020
Het is vandaag dag 7 van de Nationale Week Zonder Vlees: helaas alweer de laatste dag. We hopen dat we jullie deze week hebben mogen inspireren en wellicht gemotiveerd hebben wat vaker te kiezen voor vega. Het is tijd voor onze laatste twee NWZV (nationale week zonder vlees) recepten. Te beginnen met: paddenstoelen met zeezoutboter en tijm op toast. Simpel, maar super lekker!

Ingrediënten
voor 4 personen
8 volkoren boterhammen
600 gram champignons
5 takjes tijm
1 teentje knoflook
40 gram roomboter
(zee)zout
2 el olijfolie

Bereidingswijze 

  1. Snijd de champignons doormidden en pers het teentje knoflook.

  2. Zet een pan op het vuur met olijfolie en bak hier de champignons met knoflook in totdat ze goudbruin zijn.

  3. Voeg op het laatst de tijm toe en bak dit nog een minuutje mee.

  4. Rooster de boterhammen in een broodrooster, pan of oven.

  5. Doe de roomboter in een bakje en voeg hier het zeezout aan toe, prak dit goed en meng zodat het zout goed verdeeld is.

  6. Smeer de zeezoutboter op de toast en verdeel hier het champignonmengsel overheen.


Heb jij deze toast met paddenstoelen gemaakt? Of wellicht een ander NWZV (nationale week zonder vlees) recept? Laat het ons weten in een reactie onder dit artikel of via Facebook of Instagram. We zijn heel benieuwd!

 

Lees ook

Hou de zomer vast: 3 vegetarische klassiekers met een verrassende twist
  • 15 September 2025

Hou de zomer vast: 3 vegetarische klassiekers met een verrassende twist

De zon laat zich misschien minder vaak zien en de avonden worden alweer korter, maar dat betekent niet dat de zomer voorbij hoeft te zijn

  • Karlijn Swaen
Recept bekijken
Parelcouscous bowl met gestoomde groente en crispy maïs
  • 05 September 2025

Parelcouscous bowl met gestoomde groente en crispy maïs

We zijn altijd op zoek naar nieuwe manieren om gezond én lekker te eten, zonder dat je uren in de keuken hoeft te staan

  • Karlijn Swaen
Recept bekijken
Granola test: welke granola is het lekkerst én het gezondst?
  • 08 September 2025

Granola test: welke granola is het lekkerst én het gezondst?

Granola is niet meer weg te denken van de ontbijttafel

  • Karlijn Swaen
Artikel bekijken

0 Reacties

Een reactie geven

Je e-mailadres wordt niet gepubliceerd. Vereiste velden zijn gemarkeerd met een *.