Shakshuka met feta, avocado & zuurdesembrood
Daniëlle van Kampen

Shakshuka met feta, avocado & zuurdesembrood

zaterdag 27 februari 2021
Naar recept

Het is bijna zover, de Nationale Week Zonder Vlees gaat bijna van start! Ga jij met ons de uitdaging aan om een weekje geen vlees te eten? Of misschien eet je al vegetarisch, en kan je vrienden en familie uitdagen om de vegetarische keuken te ontdekken. Dat gaat zeker lukken met deze overheerlijke vegetarische recepten, die wij speciaal hebben bedacht voor deze bijzondere week! We beginnen de receptenreeks met shakshuka met feta, avocado & zuurdesembrood! En geheimpje, als het niet de Week Zonder Vlees is kun je dit recept ook gerust maken!

Ingrediënten

10 minuten voorbereiden
35 minuten koken

Voor

4

personen

Ingrediënten

Bereidingswijze

Stap 1

Halveer de zoete puntpaprika’s, verwijder de zaadlijsten en snijd ze in blokjes. Snipper vervolgens de ui en fruit deze ca. 5 minuten samen met de paprika in een diepe steelpan met olijfolie.

Stap 2

Voeg de tomatenblokjes en 250 ml groentebouillon toe. Breng aan de kook en laat 20 minuten zachtjes koken. Roer af en toe. Breng op smaak met de chili flakes en eventueel een snufje zout.

Stap 3

Maak 6 kuiltjes in de saus en breek boven elk kuiltje een ei. Dek de pan af met een grote deksel of aluminiumfolie en laat de eieren in 10 minuten op laag vuur stollen. Hak ondertussen de platte peterselie fijn en pers de citroen uit in een schaaltje.

Stap 4

Serveer de shakshuka met een paar flinke stukken zuurdesembrood en de platte peterselie. Verkruimel de feta over de shakshuka. Besprenkel het gerecht met het citroensap en garneer met plakjes avocado.

Heb jij deze shakshuka gemaakt? Wat is jouw favoriete vegetarische gerecht?

 Laat het ons weten in een reactie onder dit artikel of via Facebook of Instagram. We zijn heel benieuwd!  

Lees ook

Hou de zomer vast: 3 vegetarische klassiekers met een verrassende twist
  • 15 September 2025

Hou de zomer vast: 3 vegetarische klassiekers met een verrassende twist

De zon laat zich misschien minder vaak zien en de avonden worden alweer korter, maar dat betekent niet dat de zomer voorbij hoeft te zijn

  • Karlijn Swaen
Recept bekijken
Parelcouscous bowl met gestoomde groente en crispy maïs
  • 05 September 2025

Parelcouscous bowl met gestoomde groente en crispy maïs

We zijn altijd op zoek naar nieuwe manieren om gezond én lekker te eten, zonder dat je uren in de keuken hoeft te staan

  • Karlijn Swaen
Recept bekijken
Granola test: welke granola is het lekkerst én het gezondst?
  • 08 September 2025

Granola test: welke granola is het lekkerst én het gezondst?

Granola is niet meer weg te denken van de ontbijttafel

  • Karlijn Swaen
Artikel bekijken

1 Reacties

Heerlijk gerecht, we hebben er van gesmuld in de week zonder vlees.

11:39 19 januari 2024

Een reactie geven

Je e-mailadres wordt niet gepubliceerd. Vereiste velden zijn gemarkeerd met een *.