Het is alweer dag 5 van de Nationale Week Zonder Vlees. We beginnen deze dag met een sushi burrito! Deze burrito is niet alleen onwijs lekker, hij is ook nog eens heel geschikt om mee naar werk of school te nemen. Wikkel de burrito in wat aluminiumfolie en geniet van een heerlijk vegetarische lunch tijdens de Week Zonder Vlees!
Ingrediënten
voor 4 sushi burrito's
4 nori vellen
300 gram sushirijst
3 el rijstazijn
1 mango in reepjes
1 avocado in plakjes
½ komkommer in reepjes
100 gram wortel julienne
3 el mayonaise
1 tl wasabi
sojasaus (om te dippen)
extra nodig:
bamboe matje
Bereidingswijze
Heb jij deze burrito mee naar werk of school genomen? Wat vond je ervan? Laat het ons weten in een reactie onder dit artikel of via Facebook of Instagram. We zijn heel benieuwd!
Ingrediënten
voor 4 sushi burrito's
4 nori vellen
300 gram sushirijst
3 el rijstazijn
1 mango in reepjes
1 avocado in plakjes
½ komkommer in reepjes
100 gram wortel julienne
3 el mayonaise
1 tl wasabi
sojasaus (om te dippen)
extra nodig:
bamboe matje
Bereidingswijze
- Kook de sushirijst volgens de verpakking, roer hier de rijstazijn doorheen en laat het goed afkoelen.
- Snijd de vullingen in dunne reepjes (ideaal voor restjes)!
- Meng de mayonaise met de wasabi in een klein schaaltje.
- Leg een nori vel op een bamboe matje en bestrijk dit met ¼ van de sushirijst, zorg ervoor dat je aan de boven- en onderkant een centimeter over laat.
- Smeer een lepel wasabimayonaise in de lengte over de rijst.
- Verdeel de vulling in een rechte lijn over de rijst.
- Rol vervolgens met behulp van het matje de burrito strak op.
- Snijd vervolgende de burrito schuin doormidden. Serveer eventueel met sojasaus.
Heb jij deze burrito mee naar werk of school genomen? Wat vond je ervan? Laat het ons weten in een reactie onder dit artikel of via Facebook of Instagram. We zijn heel benieuwd!
Lees ook
Recepten
- 15 September 2025
Hou de zomer vast: 3 vegetarische klassiekers met een verrassende twist
De zon laat zich misschien minder vaak zien en de avonden worden alweer korter, maar dat betekent niet dat de zomer voorbij hoeft te zijn
- Karlijn Swaen
Recepten
- 05 September 2025
Parelcouscous bowl met gestoomde groente en crispy maïs
We zijn altijd op zoek naar nieuwe manieren om gezond én lekker te eten, zonder dat je uren in de keuken hoeft te staan
- Karlijn Swaen
In mijn keuken
- 08 September 2025
Granola test: welke granola is het lekkerst én het gezondst?
Granola is niet meer weg te denken van de ontbijttafel
- Karlijn Swaen
0 Reacties
Een reactie geven
Je e-mailadres wordt niet gepubliceerd. Vereiste velden zijn gemarkeerd met een *.