Het is alweer dag 5 van de Nationale Week Zonder Vlees. We beginnen deze dag met een sushi burrito! Deze burrito is niet alleen onwijs lekker, hij is ook nog eens heel geschikt om mee naar werk of school te nemen. Wikkel de burrito in wat aluminiumfolie en geniet van een heerlijk vegetarische lunch tijdens de Week Zonder Vlees!
Ingrediënten
voor 4 sushi burrito's
4 nori vellen
300 gram sushirijst
3 el rijstazijn
1 mango in reepjes
1 avocado in plakjes
½ komkommer in reepjes
100 gram wortel julienne
3 el mayonaise
1 tl wasabi
sojasaus (om te dippen)
extra nodig:
bamboe matje
Bereidingswijze
Heb jij deze burrito mee naar werk of school genomen? Wat vond je ervan? Laat het ons weten in een reactie onder dit artikel of via Facebook of Instagram. We zijn heel benieuwd!
Ingrediënten
voor 4 sushi burrito's
4 nori vellen
300 gram sushirijst
3 el rijstazijn
1 mango in reepjes
1 avocado in plakjes
½ komkommer in reepjes
100 gram wortel julienne
3 el mayonaise
1 tl wasabi
sojasaus (om te dippen)
extra nodig:
bamboe matje
Bereidingswijze
- Kook de sushirijst volgens de verpakking, roer hier de rijstazijn doorheen en laat het goed afkoelen.
- Snijd de vullingen in dunne reepjes (ideaal voor restjes)!
- Meng de mayonaise met de wasabi in een klein schaaltje.
- Leg een nori vel op een bamboe matje en bestrijk dit met ¼ van de sushirijst, zorg ervoor dat je aan de boven- en onderkant een centimeter over laat.
- Smeer een lepel wasabimayonaise in de lengte over de rijst.
- Verdeel de vulling in een rechte lijn over de rijst.
- Rol vervolgens met behulp van het matje de burrito strak op.
- Snijd vervolgende de burrito schuin doormidden. Serveer eventueel met sojasaus.
Heb jij deze burrito mee naar werk of school genomen? Wat vond je ervan? Laat het ons weten in een reactie onder dit artikel of via Facebook of Instagram. We zijn heel benieuwd!
Lees ook

Recepten
- 05 September 2025
Parelcouscous bowl met gestoomde groente en crispy maïs
We zijn altijd op zoek naar nieuwe manieren om gezond én lekker te eten, zonder dat je uren in de keuken hoeft te staan
- Karlijn Swaen

Ontspanning
- 28 August 2025
Zo haal je het meeste uit het laatste zomervakantieweekend
Het einde van de zomervakantie is in zicht
- Karlijn Swaen

Recepten
- 04 September 2025
Italiaans getoast: melanzane op zuurdesem
Heb je zin in een zonnige lunch die je direct meeneemt naar Italië
- Karlijn Swaen
0 Reacties
Een reactie geven
Je e-mailadres wordt niet gepubliceerd. Vereiste velden zijn gemarkeerd met een *.