Taco's met linzen, avocado en salsa
Sammie Eslamimoghaddam

Taco's met linzen, avocado en salsa

donderdag 12 maart 2020
Naar recept

Het is tijd voor ons tweede NWZV (nationale week zonder vlees) recept van vandaag! We hebben een heerlijk Mexicaanse recept met peulvruchten voor je. Dit recept belooft veel geklier en plezier aan de keukentafel: taco's met linzen, avocado en salsa!

Ingrediënten

Voor

4

personen

Ingrediënten

Bereidingswijze

Stap 1

Snijd de cherry tomaten doormidden, 1 rode ui in kleine blokjes en hak de koriander fijn. Pers de knoflook en bewaar de helft voor de salsa en de andere helft voor het linzenmengsel.

Stap 2

Mix de cherry tomaten, knoflook, ui, koriander en limoen door elkaar. Laat dit 30 minuten staan zodat de smaken goed kunnen intrekken. 

Stap 3

Snijd de tweede rode ui in kleine blokjes.

Stap 4

Snijd vervolgens de aubergine in kleine blokjes van ongeveer 0,5 cm. 

Stap 5

Zet een koekenpan met olijfolie op het vuur. Fruit hierin de helft van de ui en de andere helft van de knoflook een paar minuutjes. Voeg vervolgens de aubergine toe en bak dit 5 minuten mee.

Stap 6

Laat de linzen uitlekken en doe dit erbij in de pan, samen met de tomatenblokjes.

Stap 7

Voeg het paprika- en komijnpoeder toe en laat het geheel pruttelen tot de aubergine goed gaar is. 

Stap 8

Snijd ondertussen de avocado’s in plakjes. 

Stap 9

Vul de taco’s met het tomaten-linzen mengsel, strooi hier een beetje kaas op en beleg het vervolgens met de avocado plakjes en de salsa!

Staan deze taco's vanavond bij jou op het menu? Wat vond je ervan?

 Laat het ons weten in een reactie onder dit artikel of via Facebook of Instagram. We zijn heel benieuwd!  

Lees ook

Parelcouscous bowl met gestoomde groente en crispy maïs
  • 05 September 2025

Parelcouscous bowl met gestoomde groente en crispy maïs

We zijn altijd op zoek naar nieuwe manieren om gezond én lekker te eten, zonder dat je uren in de keuken hoeft te staan

  • Karlijn Swaen
Recept bekijken
Zo haal je het meeste uit het laatste zomervakantieweekend
  • 28 August 2025

Zo haal je het meeste uit het laatste zomervakantieweekend

Het einde van de zomervakantie is in zicht

  • Karlijn Swaen
Artikel bekijken
Italiaans getoast: melanzane op zuurdesem
  • 04 September 2025

Italiaans getoast: melanzane op zuurdesem

Heb je zin in een zonnige lunch die je direct meeneemt naar Italië

  • Karlijn Swaen
Recept bekijken

0 Reacties

Een reactie geven

Je e-mailadres wordt niet gepubliceerd. Vereiste velden zijn gemarkeerd met een *.