Toast met homemade notenpasta en fruitspread
Sammie Eslamimoghaddam

Toast met homemade notenpasta en fruitspread

dinsdag 10 maart 2020
Vandaag is het dag 2 van de Nationale Week Zonder Vlees. We starten de dag met toast besmeerd met homemade notenpasta en fruitspread. Wist je dat die twee eigenlijk heel makkelijk te maken zijn? Na 10 tot 20 minuutjes heb gewoon een pot notenpasta én een pot fruitspread gemaakt! Vandaag leren wij jullie hoe.

Vegetarische eiwitbron: noten
Noten zijn een goede toevoeging op een vegetarisch dieet. Er zit namelijk veel onverzadigd (goed) vet in en een forse dosis eiwitten. Noten zijn lekker om los te eten maar ze kunnen ook worden toegevoegd aan de maaltijd. De richtlijn is een handje ongezouten noten per dag.

Ingrediënten
2 boterhammen (per persoon)
voor 1 pot notenpasta
150 gram gemengde rauwe noten
snufje zout
8 el water

voor 1 pot frambozen-sinaasappelspread
250 gram bevroren frambozen
100 gram suiker
1 sinaasappel

Bereidingswijze

  1. Verwarm de oven voor op 180 °C en bekleed een bakplaat met bakpapier.

  2. Zet ondertussen een steelpannetje op laag vuur. Doe hier de frambozen, suiker en het sap van een sinaasappel in. Laat dit 10 minuten op laag vuur pruttelen en indikken. 

  3. Haal het pannetje van het vuur en laat het afkoelen. 

  4. Hak de noten grof en rooster deze 10 minuten. 

  5. Doe de noten in een keukenmachine en maal dit tot de olie vrijkomt en er een pasta ontstaat. Dit kan 5 tot 10 minuten duren. 

  6. Rooster 2 boterhammen per persoon in een broodrooster of oven. 

  7. Besmeer de geroosterde boterhammen met de notenpasta en de fruitspread! 


Tip!
De notenpasta en de spread kunnen beide een paar weken bewaard blijven in een goed afgesloten potje! 

Heb jij je eigen noten- en fruitspread gemaakt? Wat vond je ervan? Laat het ons weten in een reactie onder dit artikel of via Facebook of Instagram. We zijn heel benieuwd!

 

Lees ook

Hou de zomer vast: 3 vegetarische klassiekers met een verrassende twist
  • 15 September 2025

Hou de zomer vast: 3 vegetarische klassiekers met een verrassende twist

De zon laat zich misschien minder vaak zien en de avonden worden alweer korter, maar dat betekent niet dat de zomer voorbij hoeft te zijn

  • Karlijn Swaen
Recept bekijken
Parelcouscous bowl met gestoomde groente en crispy maïs
  • 05 September 2025

Parelcouscous bowl met gestoomde groente en crispy maïs

We zijn altijd op zoek naar nieuwe manieren om gezond én lekker te eten, zonder dat je uren in de keuken hoeft te staan

  • Karlijn Swaen
Recept bekijken
Granola test: welke granola is het lekkerst én het gezondst?
  • 08 September 2025

Granola test: welke granola is het lekkerst én het gezondst?

Granola is niet meer weg te denken van de ontbijttafel

  • Karlijn Swaen
Artikel bekijken

1 Reacties

Wij hebben een grote walnoten boom in de tuin. Elk jaar wel 5 volle kisten met walnoten. Wekelijks maak ik een pot walnotenpasta. Heel makkelijk te maken in de keuken machine, alleen wat zout toevoegen en klaar. 35 jaar zonder vlees, bevalt prima. Wij ijn kerngezond en koken creatief.

11:45 19 januari 2024

Hoi Elly, wat leuk om te horen dat jullie al 35 jaar zonder vlees eten! Op die walnootboom ben ik uiteraard jaloers, want dat klinkt echt ideaal, lekker verse walnoten om pasta van te maken, ik teken ervoor :-) Groetjes, Lieske

11:45 19 januari 2024

Een reactie geven

Je e-mailadres wordt niet gepubliceerd. Vereiste velden zijn gemarkeerd met een *.