Het is bijna zover, de Nationale Week Zonder Vlees gaat op 8 maart van start! Ga jij met ons de uitdaging aan om een weekje geen vlees te eten? Of misschien eet je al vegetarisch, en kan je vrienden en familie uitdagen om de vegetarische keuken te ontdekken. Dat gaat zeker lukken met deze overheerlijke vegetarische recepten, die wij speciaal hebben bedacht voor deze bijzondere week! Vandaag delen wij een fris recept voor veggie nori rollen met romige pindadip!
Ingrediënten
4 personen
6 nori vellen
2 avocado’s
12 blaadjes Romaine sla
250 g wortels
1 komkommer
2 zoete aardappels
Voor de pindadip
4 flinke el 100% pindakaas
3 el kokosmelk
2 el sojasaus
1 el sesamolie
½ limoen
1 tl chili flakes
Bereidingswijze
1. Snijd de avocado, wortel, komkommer en zoete aardappel in langwerpige dunne reepjes. Breng wat water aan de kook in een pan en kook hierin ongeveer 3 minuten de zoete aardappel reepjes.
2. Leg de nori vellen op een bamboe matje en bedek ieder vel met 2 blaadjes Romaine sla. Leg hier vervolgens de avocado, wortel, komkommer en zoete aardappel reepjes op.
3. Rol nu de nori vellen voorzichtig op als wraps en leg ze alvast op borden.
4. Pak een kom en voeg hierin de ingrediënten voor de pindadip bij elkaar. Als de pindakaas te hard is, kan je deze licht opwarmen in een steelpannetje of magnetron. Roer alles goed door elkaar en serveer de dip bij de veggie nori rollen!
Heb jij deze veggie nori rollen gemaakt? Wat vond je ervan? Laat het ons weten in een reactie onder dit artikel of via Facebook of Instagram. We zijn heel benieuwd!
Ingrediënten
4 personen
6 nori vellen
2 avocado’s
12 blaadjes Romaine sla
250 g wortels
1 komkommer
2 zoete aardappels
Voor de pindadip
4 flinke el 100% pindakaas
3 el kokosmelk
2 el sojasaus
1 el sesamolie
½ limoen
1 tl chili flakes
Bereidingswijze
1. Snijd de avocado, wortel, komkommer en zoete aardappel in langwerpige dunne reepjes. Breng wat water aan de kook in een pan en kook hierin ongeveer 3 minuten de zoete aardappel reepjes.
2. Leg de nori vellen op een bamboe matje en bedek ieder vel met 2 blaadjes Romaine sla. Leg hier vervolgens de avocado, wortel, komkommer en zoete aardappel reepjes op.
3. Rol nu de nori vellen voorzichtig op als wraps en leg ze alvast op borden.
4. Pak een kom en voeg hierin de ingrediënten voor de pindadip bij elkaar. Als de pindakaas te hard is, kan je deze licht opwarmen in een steelpannetje of magnetron. Roer alles goed door elkaar en serveer de dip bij de veggie nori rollen!
Heb jij deze veggie nori rollen gemaakt? Wat vond je ervan? Laat het ons weten in een reactie onder dit artikel of via Facebook of Instagram. We zijn heel benieuwd!
Lees ook

Ontspanning
- 28 August 2025
Zo haal je het meeste uit het laatste zomervakantieweekend
Het einde van de zomervakantie is in zicht
- Karlijn Swaen

Recepten
- 05 September 2025
Parelcouscous bowl met gestoomde groente en crispy maïs
We zijn altijd op zoek naar nieuwe manieren om gezond én lekker te eten, zonder dat je uren in de keuken hoeft te staan
- Karlijn Swaen

In mijn keuken
- 08 September 2025
Granola test: welke granola is het lekkerst én het gezondst?
Granola is niet meer weg te denken van de ontbijttafel
- Karlijn Swaen
0 Reacties
Een reactie geven
Je e-mailadres wordt niet gepubliceerd. Vereiste velden zijn gemarkeerd met een *.