Het is eindelijk zover, de Nationale Week Zonder Vlees is van start gegaan! De afgelopen weken nodigden wij heel Nederland uit hieraan deel te nemen en dat wierp zijn vruchten af. Vandaag begin jij samen met heel veel Nederlanders aan een week zonder vlees! Zoals beloofd zullen wij je deze hele week overladen met vegetarische recepten. Te beginnen met deze heerlijke witte bonensoep met pasta en Parmezaanse kaas!
Vegetarische eiwitbron: peulvruchten
Peulvruchten zijn een van de beste plantaardige eiwitbronnen. Peulvruchten zijn namelijk rijk aan eiwitten, B-vitamines, ijzer en calcium. Daarnaast bevatten ze veel vezels en zijn ze ook nog weinig belastend voor het milieu. Denk bij peulvruchten aan bonen, linzen en kikkererwten. Deze zijn een lekkere toevoeging en makkelijk te verwerken in een gerecht.
Ingrediënten
voor 4 personen
2 el olijfolie
2 teentjes knoflook
15 gram verse Italiaanse kruiden
1 tl chilivlokken
1 ui
1 grote winterpeen
1 blik tomatenblokjes à 400 gram
1,5 blokje groentebouillon
700 ml water
200 gram tortellini
300 gram witte bonen (blik)
350 gram passata
80 gram Parmezaanse kaas
Bereidingswijze
Heb jij deze soep gemaakt? Wat vond je ervan? Laat het ons weten in een reactie onder dit artikel of via Facebook of Instagram. We zijn heel benieuwd!
Vegetarische eiwitbron: peulvruchten
Peulvruchten zijn een van de beste plantaardige eiwitbronnen. Peulvruchten zijn namelijk rijk aan eiwitten, B-vitamines, ijzer en calcium. Daarnaast bevatten ze veel vezels en zijn ze ook nog weinig belastend voor het milieu. Denk bij peulvruchten aan bonen, linzen en kikkererwten. Deze zijn een lekkere toevoeging en makkelijk te verwerken in een gerecht.
Ingrediënten
voor 4 personen
2 el olijfolie
2 teentjes knoflook
15 gram verse Italiaanse kruiden
1 tl chilivlokken
1 ui
1 grote winterpeen
1 blik tomatenblokjes à 400 gram
1,5 blokje groentebouillon
700 ml water
200 gram tortellini
300 gram witte bonen (blik)
350 gram passata
80 gram Parmezaanse kaas
Bereidingswijze
- Snipper de ui en pers de knoflook.
- Snijd de peen in blokjes en hak de Italiaanse kruiden fijn.
- Zet een soeppan op het vuur met olijfolie en fruit hierin de ui, knoflook en peen. Voeg wanneer dit glazig begint te worden de Italiaanse kruiden toe en bak dit een minuut mee.
- Voeg de passata, tomatenblokjes, groentebouillon, water, chili en de tortellini toe aan de pan. Breng dit aan de kook en laat het 15 minuten doorkoken. Roer het af en toe even door. (Mocht je verse pasta gebruiken, doe dit er dan pas 5 minuten voor serveertijd bij!)
- Laat de bonen ondertussen uitlekken en voeg deze ook toe aan de soep. Kook dit nog een minuut mee.
- Verdeel de soep over 4 kommen en garneer dit met geraspte Parmezaanse kaas.
Heb jij deze soep gemaakt? Wat vond je ervan? Laat het ons weten in een reactie onder dit artikel of via Facebook of Instagram. We zijn heel benieuwd!
Lees ook

Recepten
- 05 September 2025
Parelcouscous bowl met gestoomde groente en crispy maïs
We zijn altijd op zoek naar nieuwe manieren om gezond én lekker te eten, zonder dat je uren in de keuken hoeft te staan
- Karlijn Swaen

Ontspanning
- 28 August 2025
Zo haal je het meeste uit het laatste zomervakantieweekend
Het einde van de zomervakantie is in zicht
- Karlijn Swaen

Recepten
- 04 September 2025
Italiaans getoast: melanzane op zuurdesem
Heb je zin in een zonnige lunch die je direct meeneemt naar Italië
- Karlijn Swaen
2 Reacties
Echt een heerlijke soep en ook nog eenvoudig klaar te maken! Ook manlief smulde ervan!
11:45 19 januari 2024Je e-mailadres wordt niet gepubliceerd. Vereiste velden zijn gemarkeerd met een *.
Het is een lekkere soep! Ik heb nog wel een suggestie om hem duurzamer te maken. Koop geen blik witte bonen maar gedroogde. Laat ze weken en kook ze even op. Daarna doe je het in de Ecostoof en gaart het door zonder energie. Zo spaar je afval en energie. Ook de soep kan je laten garen in de Ecostoof.
11:45 19 januari 2024Hoi Caro, dat is zeker een goede tip! Dankjewel :-)
11:45 19 januari 2024Je e-mailadres wordt niet gepubliceerd. Vereiste velden zijn gemarkeerd met een *.
Een reactie geven
Je e-mailadres wordt niet gepubliceerd. Vereiste velden zijn gemarkeerd met een *.