Omeletwrap met mango, taugé en gemarineerde tofu
Lieske van der Waals

Omeletwrap met mango, taugé en gemarineerde tofu

dinsdag 22 januari 2019
Naar recept

Vandaag staan er omeletwraps met mango, taugé en gemarineerde tofu op het menu. Ken jij de ei-wrap al? In plaats van het maken van een gevulde omelet, kun je ook ei gebruiken om een wrap van te maken. Vul de omeletwrap vervolgens met je favoriete ingrediënten en je hebt snel een gezonde maaltijd op tafel waarmee je eindeloos kunt variëren. Lekker en gezond met veel groenten: omeletwrap met mango, taugé en gemarineerde tofu. Lekker!

Ingrediënten

Voor

4

personen

Wat heb je nodig?

Voor de gemarineerde tofu:

Hoe maak je het?

Stap 1

Pers de tofu fijn onder een zware pan. Door dit te doen verwijder je het meeste vocht. Laat dit 15 minuten zo staan. Verkruimel  daarna de tofu. Begin ondertussen met het maken van de marinade. Dit doe je door de sojasaus met de honing of agavesiroop en de gember te mengen in een ruime kom. Voeg de tofublokjes toe aan de marinade. Laat het geheel minimaal 15 minuten staan zodat de smaken van de marinade opgenomen kunnen worden door de tofu.

Stap 2

Week de noedels 3 minuten in kokend water. Giet af en verplaats naar een kom met koud water. Verhit 2 eetlepels zonnebloemolie in een koekenpan en bak hierin de paprika 5 minuten, voeg de gemarineerde tofu toe samen met de taugé en spinazie. Roerbak het geheel nog 2 minuten. Haal van het vuur en voeg de mango, noedels en cashewnoten toe.

Stap 3

Klop de eieren los met groentebouillon. Breng op smaak met zout en peper. Verhit een eetlepel zonnebloemolie in een koekenpan. Bak een vierde van het eimengsel 2 minuten op middelhoog vuur tot deze stolt. Draai het ei om en bak nog 1 minuut. Verplaats de omelet van de pan naar een bord en herhaal deze stap nog drie keer.

Stap 4

Verdeel de vulling over de omeletten, rol de omeletwraps op, halveer en serveer terwijl ze nog warm zijn.

Smakelijk! Heb jij dit recept gemaakt? Verras ons dan met jouw creatie op Facebook, Instagram of Twitter. We zijn benieuwd!

Lees ook

Parelcouscous bowl met gestoomde groente en crispy maïs
  • 05 September 2025

Parelcouscous bowl met gestoomde groente en crispy maïs

We zijn altijd op zoek naar nieuwe manieren om gezond én lekker te eten, zonder dat je uren in de keuken hoeft te staan

  • Karlijn Swaen
Recept bekijken
Zo haal je het meeste uit het laatste zomervakantieweekend
  • 28 August 2025

Zo haal je het meeste uit het laatste zomervakantieweekend

Het einde van de zomervakantie is in zicht

  • Karlijn Swaen
Artikel bekijken
Italiaans getoast: melanzane op zuurdesem
  • 04 September 2025

Italiaans getoast: melanzane op zuurdesem

Heb je zin in een zonnige lunch die je direct meeneemt naar Italië

  • Karlijn Swaen
Recept bekijken

1 Reacties

Hee Lieske, Wat zal ik met de groentebouillon doen? Ik heb het als shotje erbij geserveerd maar het was veel te zout om los te drinken. groeten H. Wijngaard

11:56 19 januari 2024

Hoi Henk, bedankt voor je berichtje! Deze mag je samen met de eieren los kloppen om hier vervolgens de omelet van te bakken. Ik zag dat ik dit niet duidelijk omschreven heb ik het recept, ik heb het direct aangepast :-)

11:56 19 januari 2024

Een reactie geven

Je e-mailadres wordt niet gepubliceerd. Vereiste velden zijn gemarkeerd met een *.