Oosterse rode kool met bulgur, yacon, dille en cashewnoten
Daniëlle van Kampen

Oosterse rode kool met bulgur, yacon, dille en cashewnoten

woensdag 01 mei 2019
Wil je graag lekker, vegetarisch, gezond én duurzaam eten? En wil je er niet te veel tijd aan kwijt zijn? Dan is De Krat ideaal! De maaltijdbox van de Krat bezorgt duurzaam eten bij jou thuis, met makkelijke en vegetarische recepten erbij geleverd. Zo ben je niet te veel tijd kwijt aan bedenken wat je gaat eten en boodschappen doen. Wij mogen de recepten van De Krat de komende weken delen, dus probeer ze nu zelf! Vandaag delen we het recept voor vegan Oosterse rode kool met bulgur, yacon, gegarneerd met dille en cashewnoten.

Ingrediënten
Voor 4 personen
240 g bulgur
400 g gele biet
400 g rode kool
1 ui
200 g yaconwortel
4 el dille
80 g cashewnoten
480 ml water
olie om te bakken
1 teen knoflook
3 el witte wijnazijn
zout, naar smaak

Specerijenmengsel:
1/4 tl pimentpoeder
1/4 tl kaneel
1/2 tl komijn poeder
1/2 gember poeder
1/2 tl koriander poeder
1/2 knoflook poeder
1/2 zwarte peper

Bereidingswijze
1. Zet 60 gram bulgur per persoon op in 120 ml water per persoon. Breng aan de kook en laat zachtjes in 10-15 minuten droog en gaarkoken.
2. Schil de bietjes en snijd in kleine blokjes van ca. 1 cm. Verhit wat olie in een afdekbare pan en bak de blokjes aan. Voeg een eetlepel water toe en laat afgedekt zachtjes ca. 10 minuten smoren. Roer af en toe.
3. Snijd intussen de rode kool in kwarten, verwijder het hart en snijd overdwars in repen.
4. Snipper de ui. Hak de knoflook fijn. Schil de yacon en snijd in stukjes.
5. Haal na ca. 10 minuten het deksel van de bieten en bak door tot het vocht is verdampt. Voeg nog wat olie toe en de ui, knoflook en specerijen. Fruit tot de ui glazig is. Blus af met de wijnazijn en voeg de rode kool toe. Roerbak op hoog vuur 6 minuten mee. Voeg de yacon toe en bak nog ca. 2 minuten. Check of de bietjes beetgaar zijn. De rode kool blijft knapperig.
6. Giet de bulgur af (indien nodig) en voeg toe. Breng goed op smaak met zout (peper zit al in het mengsel!).
7. Snijd de dille grof. Garneer de bulgur en rode kool met de dille en de cashewnoten.

Heb jij dit recept gemaakt? Verras ons dan met jouw creatie in een reactie op de website of een foto op Facebook of Instagram. We zijn benieuwd!

Lees ook

Hou de zomer vast: 3 vegetarische klassiekers met een verrassende twist
  • 15 September 2025

Hou de zomer vast: 3 vegetarische klassiekers met een verrassende twist

De zon laat zich misschien minder vaak zien en de avonden worden alweer korter, maar dat betekent niet dat de zomer voorbij hoeft te zijn

  • Karlijn Swaen
Recept bekijken
Parelcouscous bowl met gestoomde groente en crispy maïs
  • 05 September 2025

Parelcouscous bowl met gestoomde groente en crispy maïs

We zijn altijd op zoek naar nieuwe manieren om gezond én lekker te eten, zonder dat je uren in de keuken hoeft te staan

  • Karlijn Swaen
Recept bekijken
Granola test: welke granola is het lekkerst én het gezondst?
  • 08 September 2025

Granola test: welke granola is het lekkerst én het gezondst?

Granola is niet meer weg te denken van de ontbijttafel

  • Karlijn Swaen
Artikel bekijken

1 Reacties

Hoi, Ok wil graag vegetarisch gaan koken maar woon in het buitenland. Een bakje ‘specerijkruiden’ vind ik hier niet zomaar. Wat moet ik hier onder verstaan? Als ik geen bulgur kan vinden, kan ik dit dan met couscous of iets dergelijks vervangen?

11:52 19 januari 2024

Hoi Elmo, je hebt helemaal gelijk dat is niet handig. De specerijenn die in dit recept gebruikt worden zijn de volgende: Voor 4 personen: 1/4 tl pimentpoeder, 1/4 tl kaneel, 1/2 tl komijn poeder, 1/2 gember poeder, 1/2 tl koriander poeder, 1/2 knoflook poeder, 1/2 zwarte peper. Ik heb dit ook toegevoegd aan het recept, bedankt voor de tip! Groetjes, Lieske

11:52 19 januari 2024

Een reactie geven

Je e-mailadres wordt niet gepubliceerd. Vereiste velden zijn gemarkeerd met een *.