Portobello burgers met guacamole
Anouska Blankman

Portobello burgers met guacamole

dinsdag 11 juni 2024
Naar recept
Zondag is het alweer Vaderdag! De dag waarop jij je vader even in het zonnetje kunt zetten! Je kunt een leuk boek voor hem kopen, wat gereedschap om te klussen of een leuk BBQ kookboek! Wil jij liever iets voor je vader doen in plaats van een cadeau geven? Je kunt ook een lekkere maaltijd voor hem bereiden. Deze portobello burgers met guacamole is het perfecte recept om je vader mee te verrassen op Vaderdag. De burger is vega, gezond en net zo lekker als elke andere sappige burger! Lees hieronder snel hoe je deze burger maakt.

Ingrediënten

10 minuten voorbereiden
10 minuten koken

Voor

4

personen

Voor de burger

Voor de marinade

Voor de guacamole

Zo maak je de portobello burgers met guacamole

Stap 1

Meng alle ingrediënten voor de marinade en smeer de portobello’s hiermee in. Zet apart.

Stap 2

Snijd en pel de avocado, prak fijn en meng met de overige ingrediënten voor de guacamole.

Stap 3

Leg de portobello’s op de barbecue en grill deze voor 5-8 minuten aan beide kanten. Halveer de broodjes en leg deze tijdens de laatste twee minuten op de barbecue zodat ze knapperig worden.

Stap 4

Bouw de burger zoals jij dat lekker vindt. Wij gingen voor (van onder naar boven): een beetje mayonaise, krulsla, wat plakjes tomaat, de gegrilde portobello, guacamole en paarse kiemen. Smakelijk!

Ga jij deze portobello burgers met guacamole voor Vaderdag maken?

Laat het ons weten in een reactie op de website, Facebook of Instagram. Wij zijn benieuwd!

Lees ook

Parelcouscous bowl met gestoomde groente en crispy maïs
  • 05 September 2025

Parelcouscous bowl met gestoomde groente en crispy maïs

We zijn altijd op zoek naar nieuwe manieren om gezond én lekker te eten, zonder dat je uren in de keuken hoeft te staan

  • Karlijn Swaen
Recept bekijken
Zo haal je het meeste uit het laatste zomervakantieweekend
  • 28 August 2025

Zo haal je het meeste uit het laatste zomervakantieweekend

Het einde van de zomervakantie is in zicht

  • Karlijn Swaen
Artikel bekijken
Italiaans getoast: melanzane op zuurdesem
  • 04 September 2025

Italiaans getoast: melanzane op zuurdesem

Heb je zin in een zonnige lunch die je direct meeneemt naar Italië

  • Karlijn Swaen
Recept bekijken

0 Reacties

Een reactie geven

Je e-mailadres wordt niet gepubliceerd. Vereiste velden zijn gemarkeerd met een *.