Oranje taco's met salsa verde en pompoen
ZTRDG

Oranje taco's met salsa verde en pompoen

zaterdag 22 april 2017
Naar recept

Koningsdag komt er aan, en wat is dan leuker dan oranje streetfood! Deze taco's van onze vrienden van ZTRDG eet je gewoon met je handen en zitten boordevol groenten en frisse kruiden. De taco's met maïs en salsa verde behouden het Mexicaanse, maar krijgen van de pompoen een leuk oranje tintje!

Ingrediënten

Voor

4

personen

Voor de salsa verde

Voor de taco's

Bereidingswijze

Stap 1

Verwarm de oven voor op 200 °C. Snij de pompoen in blokjes van ca. 2 centimeter en doe in een bakblik. Besprenkel met olijfolie en zet in de oven voor ca. 30 min.

Stap 2

Doe de koriander, peterselie en munt in een hoge beker. Snij de rode ui en knoflook fijn en doe bij de kruiden. Voeg de limoensap en olijfolie toe en roer goed door. Breng nu op smaak met zout en peper.

Stap 3

Halveer de avocado, verwijder de pit, leg hem met de bolle kant naar boven en snij plakjes over de lengte. Snij de honingtomaatjes in vieren.

Stap 4

Verhit een koekenpan en bak hierin de maïstortilla’s kort aan beide zijde tot ze lichtbruin beginnen te kleuren. Beleg met de pompoen, tomaatjes, maïs, avocado en salsa verde.

Heb jij dit recept gemaakt?

Verras ons dan met een foto van jouw creatie via Facebook of Instagram! Ook vragen of opmerkingen zijn altijd welkom. We zijn ontzettend benieuwd!

Lees ook

Parelcouscous bowl met gestoomde groente en crispy maïs
  • 05 September 2025

Parelcouscous bowl met gestoomde groente en crispy maïs

We zijn altijd op zoek naar nieuwe manieren om gezond én lekker te eten, zonder dat je uren in de keuken hoeft te staan

  • Karlijn Swaen
Recept bekijken
Zo haal je het meeste uit het laatste zomervakantieweekend
  • 28 August 2025

Zo haal je het meeste uit het laatste zomervakantieweekend

Het einde van de zomervakantie is in zicht

  • Karlijn Swaen
Artikel bekijken
Italiaans getoast: melanzane op zuurdesem
  • 04 September 2025

Italiaans getoast: melanzane op zuurdesem

Heb je zin in een zonnige lunch die je direct meeneemt naar Italië

  • Karlijn Swaen
Recept bekijken

0 Reacties

Een reactie geven

Je e-mailadres wordt niet gepubliceerd. Vereiste velden zijn gemarkeerd met een *.