Overnight oats met chia, mango en blauwe bessen
Isabel Boerdam

Overnight oats met chia, mango en blauwe bessen

maandag 13 juni 2016
Met dit zomerse weer is het natuurlijk heerlijk om in het zonnetje te genieten van een licht maar smaakvol ontbijt. Deze overnight oats (waar je overig oneindig om kan variëren met ander lekker fruit erin) mag niet ontbreken op je ontbijttafel! Super snel gemaakt de avond van te voren, waardoor het ook een ideale quick start is van jouw werkdag of work-out!

 Overnight oats met chia, mango en blauwe bessen

Ingredienten voor 2 personen

50 gram havervlokken
5 eetlepels chia zaad
250 milliliter amandelmelk
1 mango
2 handjes blauwe bessen

Bereidingswijze
Schil de mango en snij in kleine blokjes. Meng de havervlokken met het chia zaad. Pak twee glazen of leuke bakjes/weckpotjes en schep in ieder potje eerst een laagje haver-chia, dan blokjes mango, haver-chia, mango, net zo lang tot het netjes verdeeld is. Schenk de melk over je oats mengsel en zet voor 1 nacht in de koelkast. De volgende ochtend maak je het af met een handje blauwe bessen on top. Smullen maar!

Heb jij dit recept gemaakt? Verras ons dan met een foto van jouw creatie via Facebook, Twitter of Instagram! Ook vragen of opmerkingen zijn altijd welkom. Wij zijn heel benieuwd naar jouw creatie!

Lees ook

Parelcouscous bowl met gestoomde groente en crispy maïs
  • 05 September 2025

Parelcouscous bowl met gestoomde groente en crispy maïs

We zijn altijd op zoek naar nieuwe manieren om gezond én lekker te eten, zonder dat je uren in de keuken hoeft te staan

  • Karlijn Swaen
Recept bekijken
Zo haal je het meeste uit het laatste zomervakantieweekend
  • 28 August 2025

Zo haal je het meeste uit het laatste zomervakantieweekend

Het einde van de zomervakantie is in zicht

  • Karlijn Swaen
Artikel bekijken
Italiaans getoast: melanzane op zuurdesem
  • 04 September 2025

Italiaans getoast: melanzane op zuurdesem

Heb je zin in een zonnige lunch die je direct meeneemt naar Italië

  • Karlijn Swaen
Recept bekijken

1 Reacties

Heerlijk ontbijt!! Ik heb het onlangs ook geserveerd als dessert en het was een absolute topper! Mijn gasten waren er gek van.. Bedankt!

12:14 19 januari 2024

Leuk om te horen Dorien, dankjewel!

12:14 19 januari 2024

Een reactie geven

Je e-mailadres wordt niet gepubliceerd. Vereiste velden zijn gemarkeerd met een *.