Kerst ziet er dit jaar ongetwijfeld anders uit dan voorgaande jaren, maar wij pakken net als ieder ander jaar hoe dan ook uit! Of er nu familie langskomt die aanschuift aan een volledig gedekte tafel, of dat je kiest voor een comfortabele Kerst; met dit feestelijke voorgerecht trap je het kerstmenu bijzonder af. Je kunt dit voorgerecht serveren op een mooie plank als voorafje in borrelstijl, maar ook als klassiek voorgerecht op een bordje. Het voorgerecht: paddenstoelentoast met burrata en kruiden-pistachepesto!
Het woord knäckebröd kennen we allemaal. Je weet vast ook dat deze knapperige cracker uit Zweden komt. Leksands Knäckebröd is een traditioneel Zweeds knäckebröd, gemaakt van lokale ingrediënten. Zo halen ze bijvoorbeeld hun rogge bij boeren in de omgeving van de fabriek. Knäckebröd is lekker bij het ontbijt of de lunch, maar je kunt het ook op andere manieren gebruiken! Zo worden de crackers ook vaak warm gegeten als pizzabodem, kun je ze verkruimelen voor in een toetje of je maakt er natuurlijk dit heerlijke voorgerecht van!
Ingrediënten
Voor
personen
Paddenstoelentoast met burrata en pistachepesto
Bereidingswijze
Stap 1
Doe de pistachenoten en Parmezaanse kaas in een keukenmachine en blend fijn, voeg dille en basilicum toe en giet de olijfolie, terwijl je de pestosaus laat draaien, langzaam in de keukenmachine totdat er een romige pestosaus ontstaat. Breng de pestosaus op smaak met chilivlokken en zet apart.
Stap 2
Verhit een koekenpan op de warmtebron, scheur of snijd eventuele grote paddenstoelen in stukken, snijd de knoflook in plakjes en bak de paddenstoelen samen met de knoflook op hoge temperatuur in 3-4 minuten goudbruin. Breng de gebakken paddenstoelen op smaak met zout en peper.
Stap 3
Verdeel het knäckebröd over vier borden of een mooie plank en serveer met de zelfgemaakte kruiden-pistachepesto, gebakken paddenstoelen en burrata.
Stap 4
Serveer direct nu de paddenstoelen nog warm zijn. Eet smakelijk!
Heb jij dit feestelijke voorgerecht gemaakt? Deel een foto van jouw creatie met ons via Instagram of Facebook. We zijn benieuwd!
Lees ook

- 05 September 2025
Parelcouscous bowl met gestoomde groente en crispy maïs
We zijn altijd op zoek naar nieuwe manieren om gezond én lekker te eten, zonder dat je uren in de keuken hoeft te staan
- Karlijn Swaen

- 28 August 2025
Zo haal je het meeste uit het laatste zomervakantieweekend
Het einde van de zomervakantie is in zicht
- Karlijn Swaen

- 04 September 2025
Italiaans getoast: melanzane op zuurdesem
Heb je zin in een zonnige lunch die je direct meeneemt naar Italië
- Karlijn Swaen
2 Reacties
Erg lekker, wel extra olie bij de pest hij was een beetje dik Overgebleven pesto gebruikt als pasta saus!
11:40 19 januari 2024Je e-mailadres wordt niet gepubliceerd. Vereiste velden zijn gemarkeerd met een *.
Gedroogde dille? Of verse?
11:40 19 januari 2024Never mind.. Ik zie de foto nu..
11:40 19 januari 2024Hi Pascale, wij gebruiken verse dille :)
11:40 19 januari 2024Je e-mailadres wordt niet gepubliceerd. Vereiste velden zijn gemarkeerd met een *.
Een reactie geven
Je e-mailadres wordt niet gepubliceerd. Vereiste velden zijn gemarkeerd met een *.